Ovidiu Raețchi anunță finalul regimului PSD: "E aproape de capătul drumului. E suficient să ieși pe stradă ca să înțelegi asta"!


Ovidiu Raețchi anunță finalul regimului PSD: "E aproape de capătul drumului. E suficient să ieși pe stradă ca să înțelegi asta"!

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, analizează amplu vineri, 22 februarie, printr-o postare pe Facebook efectele regimului PSDragnea și atrage atenția că de aproximativ 20 de ani nu a mai văzut atâta indignare și greață față de modul clientelar și sfidător prin care unii indivizi sunt puși în vârful ierarhiei administrative, iar astfel oamenii din justiție, polițiștii, militarii, profesorii, părinții copiilor au ajuns la un nivel de saturație. 

Pe cale de consecință, Ovidiu Raețchi evidențiază că tot mai mutle categorii sociale și profesionale își vor exprima nemulțumirile, fapt ce va duce PSD spre capătul drumului la putere. Mai mult, liberalul prevestește faptul că Guvernul Dăncilă va pica la următoarea moțiune de cenzură. 

Prezentăm postarea integrală a liberalului:

"Concentrat pe luptele interne pentru funcțîi (deci bani publici) și pe bătălia cu justiția, PSD a pierdut în ultimele luni contactul cu România reală. Dragnea, Dăncilă, Vâlcov au reușit să exaspereze și să indigneze aproape pe toată lumea - inclusiv grupuri și categorii care nu îi respingeau din oficiu până acum. Se simte în aer o atmosferă de saturație similară cu cea din marile momente istorice ale ultimelor decenii. Oamenii din justiție au ajuns la capătul puterilor după conținua peticire, ciuntire și "ievaluare" a domeniului lor. Polițiștii și militarii au obosit de atâta incertitudine și amatorism - gândiți-vă numai că ministrul de Interne a fost păcălit de niște escroci că are un microfon în priză, că acesta crede că se spune "nume și pronume" și că, din punctul său de vedere, un buget cu 20% mai mare este un buget de 20 de ori mai mare. Profesorii sunt exasperați de improvizațiile din sistem și de colecția infinită de tâmpenii pe care le debitează Dăncilă. Părinții sunt iritați de mizeria din spitale și de modul în care sunt tratați copiii. Mediul de afaceri a fost agresat de cârpelile toxice ale lui Vâlcov. De mulți ani - poate de douăzeci - nu am mai văzut atâta indignare, atâta greață pentru modul clientelar-sfidător în care se fac promovările în vârful ierarhiei administrative: o colecție bizară de personaje mondene a fost instalată în fruntea agențiilor statului.

Oricât de indiferent ar fi Dragnea la această profundă nemulțumire socială (Dăncilă oricum nu pricepe nimic), ea nu va rămâne fără consecințe. Tot mai multe categorii sociale și profesionale își vor exprimă nemulțumirile - lăsând să se vadă falimentul de ansablu al guvernării. Pe măsură ce se apropie alegerile din 2019, majoritatea PSD-ALDE va continua să se surpe în Parlament, prin noi și noi plecări. Cabinetul Dăncilă nu va supraviețui următoarei moțiuni de cenzură, care își va face efectul la finalul Președinției rotative a României (deci fără implicații asupra responsabilităților noastre europene).

Oricât de grea pare lupta acum, oricât de gonflată apare azi puterea lui Dragnea, PSD e aproape de capătul drumului. E suficient să ieși pe stradă ca să înțelegi asta - că au mințit, au jignit și au afectat aproape orice român care nu face parte din cercul lor de interese. Și că oamenii nu îi mai suportă pentru asta", a scris Ovidiu Raețchi pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.