PSD, un nou abuz. Directorul AEP care ancheta cum a cheltuit partidul lui Dragnea subvenția de stat a fost demis


PSD, un nou abuz. Directorul AEP care ancheta cum a cheltuit partidul lui Dragnea subvenția de stat a fost demis

Conducerea Parlamentului a hotărât să-l elibereze din funcție pe directorul general din Cadrul Autorității Electorale Permanente(AEP), Toma Bogdan Costreie, care se ocupa de modul în care PSD a cheltuit subvenția de stat.

Toma Bogdan Costreie a fost destituit din funcția de director general al Departamentului de control al finanțării partidelor politice și al campaniilor electorale, din cadrul AEP, prin votul din ședința comisiilor juridice reunite.

„După controlul declanșat de AEP la PSD, acest partid a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcționarii care au început acest control. Azi, în Biroul Permanent, a fost vorba despre destituirea directorului din AEP responsabil de controalele pentru finanțarea partidelor. În mod nelegal, s-a scornit retroactiv un așa-zis motiv, că acea persoană nu a avut o declarație de neapartenență la vreun partid, deși nu i s-a cerut vreodată o astfel de declarație și nu a fost chemată niciodată să dea explicații cu privire la acest lucru. Dacă va da în judecată Parlamentul, cu siguranță va avea câștig de cauză pentru că nu este admisibil să destitui o persoană doar pentru că îndrăznește să pornească un control la partidul tău", a susținut deputatul USR Stelian Ion, potrivit Hotnews.ro, citat de newsweek.ro

Decizia apare după ce vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț, a anunțat că instituția a suspendat luna trecută controlul privind modul în care PSD a cheltuit banii pe care i-a primit din subvențiile acordate partidelor politice în 2017.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.