EXCLUSIV Cătălin Predoiu devoalează jocurile lui Dragnea: "Lui Toader i s-a servit un ultimatum între Mărțișor și 8 Martie, dacă nu face ce i se cere, va rămâne ghiocel"


EXCLUSIV Cătălin Predoiu devoalează jocurile lui Dragnea: "Lui Toader i s-a servit un ultimatum între Mărțișor și 8 Martie, dacă nu face ce i se cere, va rămâne ghiocel"

Miercuri, 6 martie, trebuia să aibă loc votul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, numai că social-democrații nu s-au prezentat în plenul Camerei Deputaților, iar astfel nu s-a întrunit cvorumul necesar. Mai mult, Liviu Dragnea a pus presiuni pe Tudorel Toader precizând că există nemulțumiri la adresa lui.

CITIȚI MAI MULT AICI: PSD boicotează votul moțiunii simple anti-Toader. Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată

"Există o stare de nemulţumire pe care nu avem de gând să o ascundem și pe care o vom rezolva săptămâna viitoare într-un fel sau altul", a declarat Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI AICI: Dragnea îl ține în șah pe Toader: Voi discuta cu Dăncilă. Există o stare de nemulțumire pe care o vom rezolva săptămâna viitoare

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu fostul minsitru al Justiției, Cătălin Predoiu. Concret, întrebat cum vede boicotul PSD asupra moțiunii simple anti-Toader, deputatul PNL a precizat că era de așteptat, întrucât în cazul în care social-democrații s-ar fi prezentat la vot ar fi însemnat să fie de acord cu conținutul moțiunii.

"PSD a evitat să voteze moțiunea simplă a PNL pentru că ar fi însemnat să fie de acord cu conținutul ei și nu au vrut să dea acest mesaj. A spus-o în clar și Iordache în Plenul Parlamentului: am fi votat moțiunea dacă era altfel scrisă. Un pretext, desigur. Asta nu înseamnă că nu au o problemă cu Toader", a spus liberalul.

Totodată, chestionat ce urmărește Dragnea prin aceste presiuni asupra ministrului Justiției, Cătălin Predoiu a atras atenția că i s-a servit un ultimatum lui Tudorel Toader și este posibil să descopere că cea mai lungă carieră este cea de fost ministru.

"Cred că lui Toader i s-a servit un ultimatum între Mărțișor și 8 Martie, dacă nu face ce i se cere, va rămâne ghiocel. Oricum, dânsul e o gladiolă la geamul PSD. Îl mai udă din când în când dl. Tăriceanu, altfel s-ar ofili complet. Oricum, cariera cea mai lungă e aceea de fost ministru, iar dl. Toader ar putea descoperi curând acest principiu", a conchis Cătălin Predoiu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.