Clotilde Armand, mesaj către Timmermans: "Vă atrag atenția asupra deviațiilor tot mai evidente ale PSDragnea față de valorile europene!"


Clotilde Armand, mesaj către Timmermans: "Vă atrag atenția asupra deviațiilor tot mai evidente ale PSDragnea față de valorile europene!"

Consilier la Primăria Sectorului 1 și lider USR Sector 1, Clotilde Armand, i-a transmis prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, o scrisoare publică, pe Facebook, în care îi atrage atenția „asupra deviațiilor tot mai evidente ale Partidului Social Democrat din România, condus de Liviu Dragnea, față de valorile europene și fundamentele social-democratice pe care le apără familia politică pe care o reprezentați”.

Clotilde Armand menționează situația dramatică în care se află România și cere sprijinul Uniunii Europene împotriva regimului Dragnea care îndepărtează țara de Europa.

Liderul USR îi amintește lui Frans Timmermans că în luna februarie, la Madrid, el a transmis un avertisment „că nu e tolerabilă încălcarea liniei roșii reprezentate de valorile europene de nicio formațiune politică din PSE. Pentru noi, cetățenii implicați în lupta pentru o societate de drept în România, partidul condus de Liviu Dragnea a încălcat de mult timp orice linie roșie”.

Redăm în întregime postarea lui Clotilde Armand:

„Stimate domnule Frans Timmermans,

Îmi permit să vă atrag atenția asupra deviațiilor tot mai evidente ale Partidului Social Democrat din România, condus de Liviu Dragnea, față de valorile europene și fundamentele social-democratice pe care le apără familia politică pe care o reprezentați.

E în interesul popoarelor europene ca familiile politice tradiționale să dea semnale clare de distanțare față de abaterile dictate de interese proprii sau electorale ale unor formațiuni precum PSD, cu încălcarea principiilor care stau la baza ideii europene.

Alegatorii români merită să voteze în cunoștință de cauză și să știe că PSD nu poate sta alături de partide fondatoare ale Uniunii Europene, când discursurile și politicile sale aparțin curentului populist și anti-european.

În februarie, la Madrid, ați trimis un avertisment că nu e tolerabilă încălcarea liniei roșii reprezentate de valorile europene de nicio formațiune politică din PSE. Pentru noi, cetățenii implicați în lupta pentru o societate de drept în România, partidul condus de Liviu Dragnea a încălcat de mult timp orice linie roșie.

Vă rog să țineți seamă că românii au nevoie de încurajare și de semnale clare de la Bruxelles că drumul pe care l-au ales, în urmă cu 12 ani, merită sacrificii temporare. Dacă vă doriți ca românii să păstreze un ideal european trebuie ca liderii politici europeni să ia decizii la înălțimea acestui ideal”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.