În România, alternativa la stânga e stânga


În România, alternativa la stânga e stânga

PSD a condus România peste 20 de ani din cei 30 care au trecut de la Revoluție. Mai mult, inclusiv în perioadele în care nu a condus a susținut partidele aflate la guvernare, prin urmare este firesc să spunem că este răspunzător pentru România așa cum o știm azi, cu bune și cu rele.

Această analiză poate fi folosită cu succes de oricare partid aflat acum pe scena politică, mai puțin de PLUS. O să-mi spuneți că am o obsesie, că sunt psdistă și că nu văd unde e dușmanul. Oho, dar eu îl văd foarte bine. L-am trăit înainte de 1989 și mulțumită educației primite am capacitatea să îl identific și azi, în restul lumii. Și mi-e groază și silă. Mi-e groază de colectivizare, de eutanasie și sinucidere asistată, de avortul până în ultima zi de sarcină, de infanticid, de conservare și nu dezvoltare, de intervenționism, egalitarism și uniformizare. Pentru că asta ne promite PLUS, cu fiecare ieșire pe care o are.

Dezinvoltura PLUS și aroganța arătată electoratului se întâmplă de când a intrat în alianță cu USR. Acum sunt siguri pe ei, adună semnăturile, ajung în PE, fac politică la nivel înalt. Își permit aroganțe cu noi, că doar USR are votanți. Nu uitați reacțiile lui Cioloș în scandalul cu securiștii. A demisionat fondatorul, Cioloș a iesit și a explicat, ca la carte. Acum nu mai e cazul. Mai mult, de când electoratul o contestă pe Oana Bogdan, Cioloș apare permanent cu ea. Este o palmă dată cu simț de răspundere oamenilor care au văzut în PLUS o alternativă.

PSD a îngropat inițiativa privată. Ultima mizerie este OUG 114. PLUS promite să reglementeze piața liberă în favoarea celor defavorizați. Adică același lucru, dar pe roșu aprins. PSD ne-a dat-o pe Dăncilă, ni l-a dat pe Andrușcă și multi alți analfabeți de renume mondial. PLUS vine cu Oana Bogdan care vorbește și scrie perfect, dar crede că UBER este model de cedare a proprietății și că oamenii își doresc acum să trăiască la comun, nu separat. PSD a votat pensii speciale. PLUS o are în conducere pe Irina Alexe, pensionată la 42 de ani, de Guvernul Cioloș și care primește o pensie de 13.000 de lei pe lună. PSD e plin de feseniști, de dinozauri, de oameni ai vechiului sistem. PLUS e înființat de securiști, iar președintele partidului are rude angajate direct în sistem.

Aș putea continua mult și bine să compar cele două partide care de fapt sunt același lucru, dar spus altfel. Unul în stânga veche și celălalt în stânga nouă. Așadar, când mă mai trimiteți să mă bat cu dușmanul adevărat, să știți că eu asta fac. La propriu. Și cu ala nou și cu ăla vechi. NU, nu pot schimba PSD cu PLUS, îmi pare rău dacă nu înțelegeți asta. Știu că există și victime colaterale în urma atacului meu, dar așa e în democrația propusă de noua stânga. Victimele colaterale sunt acceptate. Pentru că noua lume pe care ne-o dorește PLUS, prin vocea Oanei Bogdan, pune binele celor mulți deasupra binelui individual.  Știți cine mai face asta? Comunismul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.