Putiniștii din PSD. Cei doi europarlamentari care au votat pro-Rusia în Parlamentul European


Putiniștii din PSD. Cei doi europarlamentari care au votat pro-Rusia în Parlamentul European

Doi europarlamentari PSD, Doru Frunzulică și Gabriela Zoană, au votat în favoarea Rusiei, în Parlamentul European, unde a avut loc hotărârea asupra unei rezoluții conform căreia, UE trebuie să rămână deschisă impunerii de sancțiuni suplimentare în cazul în care Rusia continuă să încalce dreptul internațional, a scris analistul Sorin Ioniță într-o postare pe Facebook.

Alți patru europarlamentari români din grupul social-democrat: Maria Grapini, Dan Nica, Claudia Țapardel și Andi Cristea, au votat în favoarea Rusiei, dar ei și-ar fi modificat votul și apar la „Corecții”, scrie Sorin Ioniță pe Facebook.

Rezoluția prevede că „proiectul Nord Stream 2 întărește dependența UE față de aprovizionarea cu gaze rusești, amenință piața internă a UE și nu este în concordanță cu politica energetică a UE sau cu interesele sale strategice și, prin urmare, trebuie oprit”.
Rezoluția a fost votată cu 402 voturi pentru, 163 împotrivă și 89 de abțineri.

Postarea integrală a lui Sorin Ioniță:

„Late edit: se pare ca pe lista finala 4 din 6 si-au schimbat votul, apar la "Corectii". Doar Frunzulică si Zoană au ramas pana la capat pro-Rusia. Oricum, e clar ca intre romani doar PSD a avut genul asta de dileme.

PSD pro Rusia. Legat de postarea precedenta, iată euro-deputaţii români care au votat în favoarea Rusiei pe rezoluţia PE pe starea relaţiilor UE-Rusia. Surprise-surprise, toţi PSD 🙂

Andi CRISTEA (S&D) Romania
Doru-Claudian FRUNZULICĂ (S&D) Romania
Maria GRAPINI (S&D) Romania
Dan NICA (S&D) Romania
Maria Gabriela ZOANĂ (S&D) Romania
Claudia ȚAPARDEL (S&D) Romania”, a scris analistul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.