Ciprian Ciucu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS: "Suntem diferiți, dar NU incompatibili! Atacurile reciproce vor fi exploatate de ciuma roșie!"


Ciprian Ciucu, avertisment pentru PNL și USR-PLUS: "Suntem diferiți, dar NU incompatibili! Atacurile reciproce vor fi exploatate de ciuma roșie!"

Ciprian Ciucu, consilier PNL al Primăriei Capitalei, a transmis joi, 14 martie, o atenționare privind atacurile pe care PNL și USR-PLUS și le adresează reciproc: "La ce bun să ne scoatem ochii între noi? Da, suntem diferiți, dar nu incompatibili. Da, suntem diferiți, dar complementari. Da, suntem diferiți dar avem obiective comune. La ce ajută să ataci lista PNL pentru europarlamentare? La ce ajută asta în mobilizarea voturilor anti-PSD și a nehotărâților?".

Totodată, Ciprian Ciucu a avertizat că dacă PNL și USR-PLUS vor continua în același fel privind atacurile reciproce, rețeaua clientelară a PSD nu va putea fi învinsă. 

Prezentăm mesajul integral al liberalului Ciprian Ciucu:

"Ne facem rău unii altora, degeaba. O perspectivă realistă

Sunt suficient de bătrân ca să port vie amintirea Convenței Democratice. Pe vremea aceea PNȚCD era partidul mai mare iar PNL era partidul mișto (eu am ales PNL pentru că nu eram conservator ci liberal). Deși a avut un un rol istoric esențial (orientarea decisivă către UE și NATO), convenția nu a fost eficintă în a livra bunăstare pe termen scurt. Luptele fraticide între PNȚCD și PNL și ambițiile USD au semănat neîncredrea între partenerii de guvernare și au dus la un tur de prezidențiale oribil între părintele PSD, Iliescu și descreieratul de Vadim Tudor. PSD a câștigat alegerile fluierând.

De ce evoc experineța CDR+USD? Pentru că am mai văzut filmul acesta. Hai să fim nițel realiști: nici PNL și nici USR+ nu vor înfrânge mașinăria clientelară de la nivel central și local a PSD. NU! Nici USR și nici PNL, separat!

Chiar dacă USR+ au trimis câte un desant de lideri centrali prin localitățile din țară, supra-mediatizat pe facebook, acel desant nu va ține loc de organizații locale puternice. Și, oricum, nu vor ajunge în toate orașele mici, comune, sate și cătune. Pentru simplul motiv obiectiv că nu au avut timp să se organizeze și nu au suficiente resurse.

PNL are drumul său și acum îmi este clar că nu este acealși cu drumul USR. Dacă ar fi fost același, n-ar mai fi existat USR. Drumul pe care astăzi PNL merge este acela al conservatorismului democratic. Colegilor mei, nouă PNLiștilor, ne revine sarcina să mobilizăm INCLUSIV ruralul și să ne luăm la trântă cu PSD. Și da, nu o vom face cu mesaje progresite de ultim răgnet, scoase din manualele corectitudinii politice universitare. Pentru că am fi inadecvați și ineficienți. Da, PNL va reprezenta prin mesajul său național și acea categorie care nu se simte reprezentată de USR, inclusiv din orașele mari.

Dar PNL va rămâne partidul DEDICAT EUROATLANTISMULUI, democrației, libertății și justiției. Nu toți colegii mei sunt perfecți, dar imensa majoritate sunt proeuropeni și dedicați. Hai să vedem ce ne ține împreună, nu ce ne desparte. Asta, dacă vrem să avem o șansă.

Vă întreb, ca de la om la om: voi cum v-ați simți dacă ați fi atacați și tocați zilnic de echipele de influenceri ale acelora care pe față declară că vor să fim ÎMPREUNĂ, și să guvernăm împreună, dar, de fapt, mesajul dat pe puternica rețea de socializare fiind agresiv, negativ prin atacuri în rafale?

Ce ar câștiga USR cu o astfel de strategie? Încă 0,5 din electoratul urban universitar? Merită? Merită să sacrifici încredrea ce poate fi investită într-o alianță viitoare pentru a mai rupe ceva de la acela cu care vei fi în alianță?

Vă spun! Încrederea (confidence building, vorba dacului) este esențială în viitorul guvern și pentru viitoarele majorități din consiliile locale. Vă spun! În politică, locul doi nu e bun de nimic. În politică contează doar puterea executivă dacă vrei să faci ceva cu adevărat: guvernul și primăriile. Restul sunt povești.

La ce bun să ne scoatem ochii între noi? Da, suntem diferiți, dar nu incompatibili. Da, suntem diferiți, dar complementari. Da, suntem diferiți dar avem obiective comune. La ce ajută să ataci lista PNL pentru europarlamentare? La ce ajută asta în mobilizarea voturilor anti-PSD și a nehotărâților?

Neîncrederea dintre noi va fi exploatată de ciuma roșie, amplificată prin oficinele lor, plătite cu bani publici. Sau dacă luăm guvernarea... Asta vrem? Să luăm guvernarea și după 6 luni să sărim unii la gâtul altora, înainte de a reuși să facem ceva pentru oameni și din a repara ceva din imensul rău făcut de PSD?

Guys, hai să ne gândim foarte bine ce vrem. Miza este peste noi, este generațională: euroatlantismul, justiția, Pilonul II de pensii, dezvoltare, infrastructura.

PS: Da, știu că sunt într-un partid al cărui principal electorat național este conservator. Da, mă definesc ca liberal european, pro-libertăți.

Dați mai departe dacă gândiți ca mine", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.