EXCLUSIV: Audiovizualul public, sub TALPA bolnavului Dragnea. SLUGILE Doina Gradea și Georgică Severin


EXCLUSIV: Audiovizualul public, sub TALPA bolnavului Dragnea. SLUGILE Doina Gradea și Georgică Severin

Georgică Severin și Doina Gradea i-au promis lui Liviu Dragnea transformarea radioului și televiziunii publice în oficine PSD. Cei doi au semnat, recent, un acord de colaborare și urmează să se întâlneasca din nou, urgent, așa cum a anunțat Georgică Severin, potrivit surselor Podul.ro, în ultima ședință editorială.

Aceleași surse susțin că, în realitate, Severin și Gradea vor să modifice statutul juridic al celor două instituții din servicii de inters public, potrivit legii de funcționare 41/1994, în instituții bugetare, subordonate total Guvernului, pentru alegerile care urmează.  Georgică Severin încearcă să eludeze, astfel, rolul Parlamentului și să folosească un artificiu juridic cu scopul politizării definitive a radioului plătit de cetățeni prin bugetul de stat.

Radio România Actualități nu a difuzat un cuvânt despre internarea lui Dragnea și despre decizia judecătorilor în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Dați o simplă căutare pe site-ul RRA și veți vedea! Niciun cuvânt !

Pesedizarea bolșevică la Radio România Actualități a culminat cu cenzurarea într-o singură săptămână a vocilor oficialilor europeni prezenți la București, dar și ale opoziției. Este vorba de prim-vicepreședintele Comisie Europene, Frans Timmermans, comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, președintele PPE, Manfred Weber. Au fost difuzate știri de câteva rânduri, dar nimic critic la adresa guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea. Totodată, PNL, USR sau alte partide din opoziție nu se regăsesc în programele de știri. Opoziția este aproape inexistentă, iar la singura dezbatere, la prânz, nu sunt prezenți nici lideri ai opoziției, dar nici reprezentanți ai societății civile. Mușamaua roșie s-a așternut peste politica editorială de la RRA în mandatul politrucului numit de PSD, Georgică Severin. Zilnic sunt revărsate cele mai grețoase osanale de partid, sub motto-ul, niciun buletin de știri fără vreun membru PSD!

Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune (GPLER) se adresează Parlamentului și societății civile, întrebând deschis PNL dacă îl susține, alături de PSD, pe Georgică Severin la conducerea Radio România.

Întrebarea vine după ce numeroasele apeluri publice lansate de GPLER în care au fost semnalate abuzurile editoriale și prăbușirea Radio România nu au stârnit reacții de niciun fel din partea staff-ului PNL și mai ales a președintelui Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu.

Cele două audieri organizate înainte de apelurile Grupului pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune la solicitarea domnului Gigel Știrbu au fost asemenea unor scenete în care fostul coleg de Parlament al liberalului, a fost invitat să își prezinte realizările, fiind mai degrabă felicitat pentru ”reușitele” sale.

Cei doi ani în care politicianul PSD Georgică Severin a condus Radio România s-au soldat cu:

-Prăbușirea istorică a audiențelor postului public de radio. Nicicând, în ultimii 30 de ani, scăderea audienței SRR nu a fost mai dramatică.

-Pesedizarea programelor postului principal, Radio România Actualități, prin comanda managerului Dan Preda, fost coleg de liceu cu Georgică Severin și un simpatizant notoriu al PSD. Urmează doi ani electorali în care Liviu Dragnea va avea nevoie de Radio România care deține 40 la sută din piața radio.

-Georgică Severin și-a stabilit cel mai mare salariu din istoria Radio România, în valoare de 30.000 de lei.

-Intimidarea jurnaliștilor prin amenințări indirecte și promovarea în funcții a celor apropiați care laudă PSD.

-Intimidarea managerilor prin comisii de control intern, care forțează legile și sunt puse să ancheteze cauze pentru care Curtea de Conturi și alte organisme ale statului s-au pronunțat în trecut.

-Cumpărarea unor membri ai Consiliului de Administrație.

-Interzicerea comunicării dintre Consiliul de Administrație și salariați.

-Obligarea SRR de a încheia parteneriate media cu Senatul României, Primării și Consilii Județene, pentru a anihila complet spiritul critic al politicii editoriale Radio România.

-Înființarea unui post la Brașov care să îi asigure următoarea campanie electorală de om care intenționează să revină în politică, un loc în care nu s-a remarcat decât prin traseism. Urmează înființarea unei subredacții la Tulcea, pentru a se pune la dispoziția baronilor PSD, în încercarea de a ajunge din nou pe vreo listă de candidați.

-Cheltuirea deșănțată a banului public prin deplasări internaționale fără predecent ca număr și cumpărarea de diplome personale prin participarea la cursuri de management la New York.

-Interzicerea programelor despre Casa Regală a României, sub pretextul că România este republică. Georgică Severin este singurul reprezentant al presei care nu a participat la funeraliile Majestății Sale, Regele Mihai, uitând că Radio România a fost înființat sub regalitate.

-Pesedizarea Radio România Actualități este făcută cu ajutorul managerului Dan Preda, cel care l-a ajutat pe Georgică Severin să vină în fruntea Radio România. Un pesedist notoriu care, alături de redactorul șef, Nicu Popescu, numit cu delegație în ciuda respingerii sale în trecut la un concurs pentru acest post, a transformat RRA în oficină de partid. Toate programele RRA au invitați doar oficiali ai puterii, iar opoziția este reprezentată decorativ, fapt semnalat insistent de GPLER și care poate fi observat de orice ascultător obișnuit.

-Cumpărarea unor membri ai Consiliului de Administrație s-a făcut prin oferirea de emisiuni plătite la Radio România Actualități doamnei Maria Țoghină (reprezentantă a Guvernului în CA) și domnului Gabriel Basarabescu (reprezentant al salariaților), fost critic dur al regimului anterior de la Radio România. Surse informate susțin că Georgică Severin l-a angajat pe un alt membru al CA-ului, Valentin Moise (reprezentant al salariaților) la SNR, întrucât din Radio România fusese concediat anterior. Angajarea la SNR s-a făcut pe durată determinate, astfel încât votul său în CA-ul SRR să fie asigurat.

-Tehnicile bolșevice ale politicianului Georgică Severin au devenit din ce în ce mai agresive. Folosindu-se de așa zise denunțuri, a creat o comisie internă care verifică toate documentele posturilor din SRR din 2016 și până în prezent, deși acestea au trecut testele riguroase ale Curții de Conturi. Comisia de cercetare, formată din câțiva fideli, apelează la forme agresive de control, după cum reiese dintr-un email trimis tuturor posturilor teritoriale. Iată unul dintre modurile de lucru ale lui Georgică Severin și ale fidelilor săi din această comisie.

Un alt abuz semnalat de Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune este interzicerea comunicării directe între salariați și CA-ul condus discreționar de Severin. Iată textul trimis de Cabinetul Președintelui către toți salariații SRR.

Grupul pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune cheamă încă o data întreaga opoziție la reacție parlamentară și anunță că va sesiza toate organismele naționale și internationale cu privire la abuzurile fără precedent comise de Georgică Severin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.