Foame de bani la PSD. Carmen Dan și (C)Iordache au pică pe petrecăreți. Vor să crească semnificativ amenzile pentru tulburarea liniștii publice


Foame de bani la PSD. Carmen Dan și (C)Iordache au pică pe petrecăreți. Vor să crească semnificativ amenzile pentru tulburarea liniștii publice

Guvernul PSD nu știe cum să mai facă rost de bani. Ultima găselniță este pedepsirea mult mai drastică a petrecăreților pentru tulburarea liniștii publice. Ideea le-a venit lui Carmen Dan, ministrul de Interne, și deputatului PSD Florin Iordache.

Proiectul de lege, depus de Carmen Dan și deputatul Florin Iordache, prevede creșterea amenzilor pentru „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Carmen Dan propune ca amenda actuală de 500 - 1.500 lei să crească la 2.000 - 3.000 de lei pentru petrecăreții care deranjează vecinii, informează stiripesurse.ro

De asemenea, repetarea contravenției în 24 de ore se sancționează cu altă amendă de la 3.000 la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, mai spune propunerea legislativă.

Proiectul de lege mai propune majorarea amenzilor de la 100 - 500 lei la 500 - 1.500 și pentru „refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Nota redacției: Nu este clar dacă nu cumva vor fi afectați și protestatarii anti-PSD, adesea sancționați pentru tulburarea liniștii publice. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.