Foame de bani la PSD. Carmen Dan și (C)Iordache au pică pe petrecăreți. Vor să crească semnificativ amenzile pentru tulburarea liniștii publice

Foame de bani la PSD. Carmen Dan și (C)Iordache au pică pe petrecăreți. Vor să crească semnificativ amenzile pentru tulburarea liniștii publice

Guvernul PSD nu știe cum să mai facă rost de bani. Ultima găselniță este pedepsirea mult mai drastică a petrecăreților pentru tulburarea liniștii publice. Ideea le-a venit lui Carmen Dan, ministrul de Interne, și deputatului PSD Florin Iordache.

Proiectul de lege, depus de Carmen Dan și deputatul Florin Iordache, prevede creșterea amenzilor pentru „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Carmen Dan propune ca amenda actuală de 500 - 1.500 lei să crească la 2.000 - 3.000 de lei pentru petrecăreții care deranjează vecinii, informează stiripesurse.ro

De asemenea, repetarea contravenției în 24 de ore se sancționează cu altă amendă de la 3.000 la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, mai spune propunerea legislativă.

Proiectul de lege mai propune majorarea amenzilor de la 100 - 500 lei la 500 - 1.500 și pentru „refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Nota redacției: Nu este clar dacă nu cumva vor fi afectați și protestatarii anti-PSD, adesea sancționați pentru tulburarea liniștii publice.