Cum abuzează o firmă de pază angajații, chiar și prin agresiune fizică. Cazurile Hidroelectrica Piatra Neamț și Romsilva


Cum abuzează o firmă de pază angajații, chiar și prin agresiune fizică. Cazurile Hidroelectrica Piatra Neamț și Romsilva

Jurnalistul Cătălin Pena semnalează felul în care sunt abuzați agenții de pază de la Hidroelectrica Piatra Neamț. Concret, firma inițială care asigura paza a pierdut licitația în fața Sherif Guard din Vaslui. Firma cu pricina care trebuie să asigure paza Hidroelectrica Piatra Neamț și-a abuzat angajații prin condiționarea angajării acestora prin semnarea demisiilor în alb.

Un caz similar s-a întâmplat și în privința Romsilva. Sherif Guard a abuzat 3 angajați lăsându-i să lucreze non-stop fără zile libere, fără concedii, fără sporuri și pe salariul minim, iar oricare din ei s-ar fi opus era trimis imediat acasă. De menționat că bugetul disponibil era pentru 5 și nu 3 angajați. Doi dintre angajați au dat în judecată firma și au câștigat doar drepturile neplătite, iar unul din ei s-a lăsat convins să meargă personal la sediul din Vaslui după bani, unde a fost bătut, relatează jurnalistul Cătălin Pena.

Totodată, Cătălin Pena pune în cârca PSD situația angajaților abuzați.

Redăm dezvăluirile jurnalistului Cătălin Pena:

"Poveste despre oameni de care lui Dragnea si Tăriceanu nu le pasă!

Povestea se petrece în Piatra Neamț la sediul Hidroelectrica. Firma de pază care asigură paza sediului și a punctelor de lucru a pierdut licitația (SMB Târgu Jiu - gurile rele spun că este a lui Ponta) și angajații agenți de pază trebuie preluați de către firma câștigătoare. (Sherif Guard din Vaslui).

Problema este că oamenii de la Sherif Guard au venit ieri la sediul Hidroelectrica și au condiționat angajarea agenților de semnarea demisiilor lor în alb, fără dată, astfel încât să poată fi folosită când vor ei (patronatul).

Acest lucru s-a mai întâmplat la alte firme (Romsilva) cu care această firmă avea contract mai de demult. Acolo, în primul moment a lăsat doar câte 3 oameni pe un punct de lucru în condițiile în care primea bugetare pentru cinci, oameni pe care îi obliga să lucreze non-stop fără libere, fără concedii, fără sporuri, doar salariul minim chel.

În momentul în care un om îndrăznea să întrebe ceva despre drepturi, se activa cererea de demisie, primea mulțumiri pentru colaborare și pleca acasă.

Două persoane au dat în judecată firma și au câștigat doar drepturile neplătite, adică sporurile.

Una din persoane a apelat la executor și a fost ok, alta s-a lăsat convinsă să meargă personal la sediul din Vaslui după bani, unde i-au fost rupte hârtiile și a fost bătut măr. Aceasta este sclavie de partid. (PSD)", a scris Cătălin Pena pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.