Oreste indică ce se acunde în spatele obsesiei PSDragnea pentru aur: "Agenții Moscovei de la București au nevoie să garanteze împrumuturi de la băncile euro-asiatice!"


Oreste indică ce se acunde în spatele obsesiei PSDragnea pentru aur: "Agenții Moscovei de la București au nevoie să garanteze împrumuturi de la băncile euro-asiatice!"

Senatul a adoptat luni proiectul de lege prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei, iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, şi de senatorul Şerban Nicolae.

Proiectul de lege a trecut cu 60 de voturi „pentru”, 29 de voturi „împotrivă” și 16 abțineri. Cei care au votat împotrivă și cei care s-au abținut sunt senatorii opoziției. Proiectul va fi trimis la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

CITIȚI ȘI AICI: Dragnea, din ce în ce mai aproape să captureze aurul. Senatul a votat aducerea rezervei în România

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu a analizat ce se acunde în spatele disperării PSDragnea de a pune mâna pe aur. Cauza principală identificată este cea a adoptării OUG 114, una din consecințele acesteia fiind constrângerea Guvernului de a împrumuta bani de la băncile occidentale la o dobândă foarte mare. Astfel, prin aducerea aurului Dragnea urmărește să ofere garanții băncilor de la est atunci când Guvernul se va împrumuta din nou, întrucât pragul dobânzilor este mult mai mic.

Redăm postarea jurnalistului:

"Ne ruinează penalii și noi privim pasiv

Senatul a adoptat luni proiectul de lege inițiat de Dragnea și Serban Nicolae prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei.

Întrucât după mizeria de OUG 114, Guvernul nu se mai poate împrumuta la băncile occidentale, decât cu dobânzi mari, așa cum au făcut-o săptămâna trecută când au luat 3.000.000.000 de euro/ 30 de ani cu 4,8% dobânda, agenții Moscovei de la București au nevoie sa garanteze cu acest aur împrumuturi de la băncile euro-asiatice, unde dobânda nu sare de 2,5%.

Dragnea și tovarășii mai fac un pas pentru a ne scoate din clubul țărilor europene...", a scris Oreste pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.