Pădurile Focșaniului, lăsate pradă nepotismului. Cazul familiei Duță, obedientă baronului Marian Oprișan


Pădurile Focșaniului, lăsate pradă nepotismului. Cazul familiei Duță, obedientă baronului Marian Oprișan

Fostul șef al Ocolului Silvic Focșani, Gică Duță, a împlinit ieri 65 de ani și a ieșit la pensie, iar în locul lui a venit chiar fiul său, Ionuț Cristian Duță, după cum își manifesta dorința „regele codrului tăiat”, săptămâna trecută.

Jurnalistul Oreste Teodorescu și-a exprimat public părerea pe Facebook în legătură cu nepotismul de la șefia Ocolului Silvic Focșani susținând că Gică Duță deține 2000 de hectare și a devenit un „magnat imobiliar din chelirea munților”. Totodată, jurnalistul avertizează că „până nu scăpăm de ciumații ăștia, nu ne vom ridica”

„Sluga baronului Oprișan și-a impus fiul șef peste pădurile Vrancei! Proprietar a 2000 de hectare și magnat imobiliar din chelirea munților, bătrânul Duță rămâne regele codrului tăiat! Pana nu scăpăm de ciumatii ăștia, nu ne vom ridica!”, a scris Oreste pe Facebook. 

Potrivit realitateadevrancea.net, șeful Ocolului Silvic Focșani, Gică Duță, și-a manifestat cu o săptămână în urmă dorința ca fiul său, Ionuț Cristian Duță, să preia conducerea după ce acesta va intra la pensie.

Ieri, când Duță Senior a împlinit 65 de ani și a intrat la pensie, Duță junior a preluat șefia peste pădurile din Focșani pentru 60 de zile, când va avea loc concursul pentru postul de șef al Ocolului Silvic Focșani.

În discuțiile telefonice cu reporterul realitateadevrancea.net, superiorii lui Gică Duță nu se arătaseră a fi de acord cu perpetuarea dinastiei Duță la conducerea celui mai important ocol din structura Direcției Silvice Vrancea. Dar atât directorul Direcției Silvice Vrancea, Lucian Zamfir, cât și directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, s-au dovedit a fi personaje fără putere de decizie în fața dorinței lui Gică Duță, potrivit realitateadevrancea.net

Publicația amintește de relațiile personale și politice ale lui Gică Duță, susținând că bărbatul s-a bazat în permanență pe partid, PCR și PSD, aducându-i beneficii ce țin de influență și ascensiune profesională.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.