Mascaradă sau conflict? Dragnea: "Se pare că PSD nu și-l mai asumă pe Tudorel Toader"


Mascaradă sau conflict? Dragnea: "Se pare că PSD nu și-l mai asumă pe Tudorel Toader"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că ministrul Justiției Tudorel Toader nu este ministrul său și nici nu mai este asumat de PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că cele două Coduri penale vor fi modificate de Parlament prin lege, astfel a lăsat impresia că a renunțat la opțiunea unei noi Ordonanțe de Urgență. De asemenea, Dragnea a acuzat Guvernul că a păcălit Parlamentul în privința modificărilor Codurilor penale. 

”Nu e ministrul meu (Tudorel Toader – n. red.). A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă. Îl considerați prea important pe acest om, eu nu”, a mai spus președintele PSD despre Tudorel Toader.

Întrebat dacă cele două Coduri penale vor fi adoptate până la urmă în Parlament, Dragnea a răspuns: ”Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”, informează g4media.ro

Declarațiile acide ale lui Liviu Dragnea vin după ce relația dintre cei doi a devenit tensionată dat fiind faptul că Tudorel Toader nu a livrat OUG de modificare a Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Dragnea de pușcărie(condamnarea definitivă în dosarul referendumul, dar și de condamnarea în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive).

Între cei doi politicieni a avut loc un schimb de replici acide, declarații publice în care ministrul spune că o ordonanță de urgență în această privință nu s-ar încadra în limitele constituționale și i-a recomandat să modifice Codurile penale în Parlament. Totodată, Liviu Dragnea a declarat că ministrul de Justiție i-a mințit în legătură cu OUG de modificare a Codurilor Penale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.