Marian Oprișan, probleme din cauza mașinii primite de la mămica. ANI a demarat verificarea averii baronului PSD de Vrancea


Marian Oprișan, probleme din cauza mașinii primite de la mămica. ANI a demarat verificarea averii baronului PSD de Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, baronul local PSD Marian Oprișan, are probleme după ce presa a făcut dezvăluiri despre mașina de 150 de mii de euro pe care acesta pretinde că a primit-o de la mama lui.

Concret, Agenția Națională de Integritate (ANI) a demarat procedura de verificare a averii baronului Marian Oprișan. Un detaliu care bate la ochi este cel că pe site-ul Consiliului Județean Vrancea nu apare declarația de avere a baronului Marian Oprișan. 

Realitatea de Vrancea a dezvăluit cum Lucia Gherarde, mama șefului PSD și al CJ Vrancea, Marian Oprișan, și-a împrumutat fiul cu 51.000 de euro în 2018, pe lângă „cadoul” pe care spune baronul că i l-a făcut – un Ford Shelby de 150.000 de euro. (citiți și AICI)

Totodată, jurnalista Ramona Ursu a trecut în revistă alte bunuri de care Marian Oprișan a beneficiat de la mămica: "prin 2013, tot mămica i-a făcut o donație lui Oprișan de 44.900 de lei. Tot mămica asta pensionară și singură are un aparatament în Băneasa (București), într-un bloc de lux, “blocul baronilor”, unde aveau cuibușor și Radu Mazăre, și Nicușor Constantinescu. Tot mămica lui Oprișan mai are terenuri prin zone foare bine cotate în Vrancea, dar și o ditamai căsoaia, în care stă și feciorașul".

CITIȚI ȘI: Baron local, cu mașină de lux de la mămica lui. Ramona Ursu: "Într-o țară zdravănă la cap, instituțiile statului ar fi la ușa mamei lui Marian Oprișan"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.