Carmen Dumitrescu întoarce pe toate fațetele ultima prestație a infractorului: "Dragnea se comportă fix la nivelul unui copil în clasa a cincea"


Carmen Dumitrescu întoarce pe toate fațetele ultima prestație a infractorului: "Dragnea se comportă fix la nivelul unui copil în clasa a cincea"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut vineri un discurs la Craiova care, pentru oricine are pretenții intelectuale și coloană vertebrală, a reprezentat moartea rațiunii și o sfidare grosolană la adresa românilor. 

CITIȚI MAI MULTE AICI: Dragnea, delir anti-occidental la Craiova. Infractorul continuă meciul cu străinii și multinaționalele

CITIȚI ȘI: VIDEO Dragnea, enervat de întrebările unei jurnaliste privind Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei: "Sunteți din alt film? Ce naiba?"

În acest context, jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, a analizat prestația lui Dragnea de la Craiova (puteți citi editorialul integral AICI). Concret, scriitoarea a precizat că Dragnea a început să aibă un comportament de copil din clasa a cincea, care nu are chef de teza pentru care nu s-a pregătit, numai că în cazul președintelui PSD vorbim de hernia care l-a apucat înainte de audierea de la ÎCCJ: "cumva, copilul din clasa a cincea reușește să convingă autoritatea cu metode din astea. Dar Dragnea nu înțelege că el nu e nici simpatic, nici amuzant, ca ăia mici. El are păr alb, ochi injectaţi și o expresie malefică pe chip, ce te duce cu gândul la spitalul de nebuni".

"Dragnea se comportă fix la nivelul unui copil în clasa a cincea, care n-are chef de teza pentru care n-a învățat. Faza cu hernia de disc ca să nu fie audiat la Înalta Curte e fix pe logica asta. Dar cel mai bine s-a văzut nivelul lui de dezvoltare intelectuală azi, la Craiova.

Pe stilul: "Faceți, copii, și pentru mine un miting să vadă judecătorii că sunt un om iubit de popor și apoi le-o dau p-aia grea: Mă însor, fraților! Sunt și eu om! Nu aveți inimă dacă vă puneți problema să luați ultima șansă la fericire a unui om bolnav și hăituit de toată Europa, pentru că România e pe locul 1 la producția de ulei."

Cumva, copilul din clasa a cincea reușește să convingă autoritatea cu metode din astea. Dar Dragnea nu înțelege că el nu e nici simpatic, nici amuzant, ca ăia mici. El are păr alb, ochi injectaţi și o expresie malefică pe chip, ce te duce cu gândul la spitalul de nebuni. Și parcă te face să vrei să-l pedepsești și pentru ce n-a făcut. Doar pentru că te ia de prost...", precizează jurnalista pe Facebook. 

Totodată, Carmen Dumitrescu a subliniat momentul în care Dragnea a pretins în discursul de la Craiova că cineva din mulțime i-a promis că în cazul în care va intra la pușcărie, niște cetățeni vor veni să-l elibereze. Astfel, scriitoarea a evidențiat trei unghiuri din care poate fi privită declarația lui Dragnea: în primul caz Dragnea minte, în al doilea caz Dragnea nu minte și ar fi tragic ca în România să existe un cetățean care să fie solidar într-un mod sincer cu un astfel de personaj, iar în al treilea caz mulți i-ar promite orice infractorului numai pentru a ajunge în închisoare. 

"(...) Astăzi, la Craiova, Liviu Dragnea face o mărturisire absolut înfiorătoare: “Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa! Mi-a mai zis cineva tot aici: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo.” E drept că spusele lui Liviu Dragnea nu sunt credibile în esență. Adică un om matur care minte că-l doare spatele ca să nu fie audiat de judecători nu mai are nici măcar dreptul să spună că cerul e albastru, fără ca persoanele din jur să verifice de două ori informația. Și totuși, dacă nu minte și cineva din mulțimea craioveană chiar i-a spus cuvintele astea, atunci trăim un moment teribil ca națiune. Numai gândul că nu mulți, ci un singur om a putut verbaliza monstruozitatea asta este în sine un eșec pentru statul de drept în România. Căci prin asta nu se pune la îndoială doar competența autorităților, ci statul însuși.

Pe de altă parte, ca să-l vedem pe Dragnea și cinci minute în pușcărie, mulți i-am putea promite orice. Mai ales că la nivelul lui de dezvoltare intelectuală (potrivit manifestărilor publice din ultima vreme), te și aștepți să se agațe de orice vorbă în vânt (...)", scrie Carmen Dumitrescu pe liberinteleorman.ro

CITIȚI AICI EDTIORIALUL INTEGRAL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.