Fostul pușcăriaș Adrian Năstase, o nouă vizită DUBIOASĂ la Moscova. OBSESIILE propagandei putiniste


Fostul pușcăriaș Adrian Năstase, o nouă vizită DUBIOASĂ la Moscova. OBSESIILE propagandei putiniste

Într-un moment în care Kremlinul amenință NATO și Ucraina cu un conflict la Marea Neagră, fostul pușcăriaș PSD-ist Adrian Năstase a găsit de cuviință să se ducă la Moscova (12 aprilie) și să organizeze, împreună cu Fondul Alexander Gorchakov pentru diplomație publică (sinecură inevitabil putinistă, dedicată obsesiilor expansioniste ale Federației Ruse) o dezbatere intitulată ”Statul și Biserica în tradițiile română și rusă”.

Fundația Titulescu – sinecură controlată de ex-premierul PSD-ist Adrian Năstase, care a găzduit așa-zise dezbateri cu pronunțate mesaje anti-UE și anti-SUA – a fost co-organizatoare a evenimentului de la Moscova.

Potrivit relatărilor lui Năstase, la dezbatere ”au participat lideri ai bisericii, oameni de știință și diplomați din România și Federația Rusă”. Printre invitați s-a numărat și ambasadorul lui Putin la București, Valeri Kuzmin, notoriu pentru declarațiile și acțiunile sale anti-românești.

Din echipa lui Năstase au mai făcut parte ”prof. univ. dr. George Grigoriță, prf. univ. dr. Mihai Săsăuian și diacon dr. Ionuț Mavrichi (Facultatea de Teologie a Universității București), prof. univ. dr. George Enache (Universitatea Dunărea de Jos din Galați), Cătălin Raiu (Facultatea de management al afacerilor din cadrul Universității București) și Mihaela Drăghici, director executiv al FET”.

Adrian Năstase a declarat că această conferință ar reprezenta o bună modalitate de a contribui la dezvoltarea relației bilaterale dintre România și Federația Rusă.

Vă amintim că Biserica Rusă este, în realitate, o instituție subordonată total lui Vladimir Putin, condusă de puțin spus controversatul patriarh Kirill, cunoscut pentru cariera sa de KGB-ist (sub numele conspirativ ”Mihailov”), dar și pentru cea de traficant de țigări și alcool.

Fiindcă Rusia nu are ”spații culturale” comune cu România, putinismul joacă intens cartea ortodoxiei, deși, în Rusia este vorba despre panslavism (împachetat în obsesia ”celei de-a treia Rome”)ortodoxia autentică nu binecuvântează tancurile care au sfârtecat Ucraina și nici rachetele destinate uciderii în masă.  

Vă amintim că Adrian Năstase s-a întâlnit, în 2013, cu unul dintre principalii ideologi ai Kremlinului,  Aleksandr Dughin, pe care l-a invitat la Fundația Titulescu. De asemenea, potrivit dezvăluirilor media din 2014, Năstase ocupă locul al doilea pe lista ”prietenilor Rusiei” din România, după nomenklaturistul Ion Iliescu, judecat pentru crime împotriva umanității. Același Năstase a operat o vizită similară la Moscova, chiar în preludiul realegerii lui Putin.

De notat că Fundația Titulescu a devenit un veritabil bârlog pentru dușmani declarați ai Uniunii Europene – fostul pușcăriaș Adrian Severin și Răzvan Theodorescu (cel care manipula cu TVR, în timp ce minerii îi călcau pe cap pe studenți) sunt exemple concludente în acest sens.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.