VIDEO Miliția n-a murit! Protestatarul Marian Ceaușescu a fost bruscat și lovit de polițiști pentru că a încercat să îi atragă atenția ministrului Culturii privind degradarea monumentelor dedicate eroilor Revoluției


VIDEO Miliția n-a murit! Protestatarul Marian Ceaușescu a fost bruscat și lovit de polițiști pentru că a încercat să îi atragă atenția ministrului Culturii privind degradarea monumentelor dedicate eroilor Revoluției

În ultimii doi ani siguranța publică a cetățenilor e din ce în ce mai umbrită de către cei din coaliția infracțională PSD-ALDE. Ei legiferează în avantajul infractorilor, iar cei care se opun acestui fapt sunt automat dușmanii lor. Cei care nu acceptă linșajul justiției sau se opun altor abuzuri ale celor din PSD-ALDE sunt ținta clanului PSDragnea. Jandarmeria a fost folosită ca forță de represiune împotriva protestatarilor, o parte din jandarmi neavând nicio treabă cu instituția pe care Alexandru Ioan Cuza a clădit-o în secolul XIX, ei ajungând să fie doar un soi de firmă de pază a politicienilor de la putere sau cum se aude pe la proteste: "slugile lui Dragnea". 

Miercuri seară, Poliția Română a vrut să arate că nu se lasă mai prejos față de Jandarmerie în privința abuzurilor. Ținta a patru echipaje de Poliție a fost protestatarul Marian Moroșanu zis și ”Ceaușescu” care l-a așteptat pe Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, la ieșirea din sediul televiziunii B1 pentru a-i aduce la cunoștință starea precară a monumentelor dedicate eroilor Revoluției din 1989, numai că membrul Guvernului a profitat de ocazie și a fugit spre mașina sa prin spatele polițiștilor, evitând să îi răspundă protestatarului. 

Tipic unor milițieni, nu polițiști, orchestrați de agentul șef Irimia Ion, l-au luat pe protestatarul Marian Ceaușescu într-un mod abuziv, fără să se prezinte și fără să invoce motivul pentru care a fost necesară prezența a nici mai mult, nici mai puțin de patru echipaje de Poliție (Miliție) pentru a-l duce la secție. Este vorba chiar de Secția 1 de Poliție, acolo unde Marian Moroșanu, participant la Revoluție, a fost bătut o noapte întreagă în 1989. 

Redacția Podul.ro a luat legătura cu Marian Ceaușescu pentru a relata ceea ce i s-a întâmplat confirmând faptul că a fost bruscat și lovit la Secția 1 de Poliție. Totodată, protestatarul a precizat că va depune plângere împotriva polițiștilor care l-au agresat

"Aseară am vrut să-i spun domnului ministru că monumentele în memoria eroilor din 89 au ajuns oribile. Au venit patru mașini de Poliție cu 20 agenți fără să se prezinte, fără să aibă o discuție legată de motivul pentru care au fost chemați.

Ordinul a fost duceți-l la secție, acolo unde am fost amendat cu suma de 900 de lei în baza legii 61,dar eu nu am făcut niciun scandal și nu voiam să-l jignesc sau să-l acuz pe ministru, ci doar să-l informez despre situația monumentelor din țară. Ministrul a fugit prin spatele polițiștilor direct către mașină. Atitudinea polițiștilor din Sectia 1 de Poliție a semănat cu atitudinea celor de pe vremuri din sectia de Miliție. Am fost bruscat, îmbrâncit și lovit", a transmis Marian Ceaușescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

Redăm și relatarea protestatarei Angi Șerban care prezintă cu lux de amănunte ceea ce i s-a întâmplat lui Marian Ceaușescu:

"M-am trezit cu noaptea-n cap, dar cu gândul la ce a pățit Ceausescu Marianaseară cu miliția de la Secția 1..

Știu, unii o să ziceți că a făcut scandal. 
Greșit! (Când exagerează, nu sar să-l apăr, atenție!)

Aseară stătea în față la B1 cuminte și aștepta să iasă ministrul culturii pentru a-l putea aborda în legătură cu monumentul din Piața Revoluției care a început să se degradeze.

De unde știu?

Am văzut tot în direct pe Facebook.

Anul trecut s-au mai purtat niște discuții cu Ministrul Culturii pe subiect, a promis că vor începe reparațiile și cu promisiunea s-au ales și cam atât, de-aia s-a dus aseară Marian să-l întrebe dacă are de gând să ia vreo măsură.

Alte dăți, mai țipa, se mai agita, dar de data asta chiar stătea cuminte la ușă. (Surprinzător, nu?)

Și, zbang!

4 echipaje de la Secția 1 de Poliție au venit să-l ridice de pe stradă. Fără ca vreunul să se prezinte (4 echipaje înseamnă de la 8 oameni în sus, da?), fără să i se comunice care este legea încălcată (contravenția săvârșită), fără să fie legitimat și fără pic de respect. I-au sucit o mână la spate, l-au băgat în mașina de poliție (n-am zis loganu' pt că am senzația că era un VW) și l-au luat pe sus și dus la secție unde l-au amendat cu 900 de lei.

Atitudinea milițienilor, a doi dintre ei mai exact, a fost una scârboasă, abuzivă, jandarmerească. Nu l-au lăsat nici să aducă mențiuni pe PV. Pentru că ei pot! Dacă sunt în haina statului, nu poți să le dai nici măcar un scuipat, că se consideră ultraj și de-aia se comportă abuziv.

Băiatul din imagine este (așa s-a recomandat el) agent șef Irimia Ion (sau Ioan) și, cel mai probabil, s-a făcut polițist după maratoane întregi de CSI pe AXN. M-am uitat la excesul de zel, la tupeul, nesimțirea și abuzul pe care le-a săvârșit aseară și am avut mai multe momente în care.. cred cu tărie că aș fi dormit la secție!

Am avut tot timpul un soi de respect pentru Politia Romana . Asta și pentru că atunci când eram adolescentă voiam să dau la Academie, dar pentru că n-aveam nici pile și nici bani (să nu ne prefacem că nu știm despre corupția de la Academie) am renunțat și am dat la drept. N-am vrut la subofițeri la Câmpina!
Am prieteni polițiști care au muncit, au învățat, s-au chinuit și sunt niște oameni fantastici, dar asta nu înseamnă că ale lor caractere sunt majoritare în poliție. (Aveți tot respectul meu în continuare!)

Toate cazurile de corupție din poliție și de indivizi care au săvârșit infracțiuni în haina statului (văzute și nevăzute), cei care i-au făcut dosar penal lui Răzvan (cel cu plăcuțele m#ie PSD), cel care o amenința cu moartea pe Emilia Șercan, ăia care i-au ținut degeaba în secția 17 pe Dide și restul și băiețașul ăsta care a vrut să facă frumos la domnu' și să se remarce - m-au convins că poliția nu mai merită respectul și aprecierile mele. 
Îmi este silă să-i văd așa slugarnici și nesimțiti. Îmi este silă să văd oameni tineri fără coloană vertebrală. 
Îmi este silă când mă gândesc că am visat cândva să fac parte din rândurile lor. 
Îmi e ciudă pe mine că am crezut vreodată că poliția noastră e în stare să ne protejeze, că e educată, că e umilită și că ar merita mai mult, că lucrează în slujba binelui, că sunt băieții buni.. 
Îmi e ciudă pe mine că am fost naivă și că m-am gândit în repetate rânduri "ce am putea face să ridicăm poliția din mocirla în care au pus-o conducerile statului"? Sunt unde sunt pentru că merită să fie așa. Pentru că cei care chiar merită să poarte uniforma aia sunt o minoritate.

Tu, ăla care ești political correct, tu ăla care judeci și spui "Lasă, așa îi trebuie" - să te gândești că într-o zi vei fi luat aiurea de pe stradă pentru că prezența ta deranjează vreun șmecher, să te gândești că poți să te trezești agresat, umilit și amendat, că nu mai poți să-ți mai faci reportajul pentru că poliția face poliție politică.
Tu ăla care crezi că ție nu ți se poate întâmpla, am să-ți spun un lucru - Să te ferească Sfântul Duh, sau Bunuțu' sau cine mm mai crezi tu că te veghează să-nceapă miliția să ne hăituiască pe străzi sau să dea buzna peste tine în casă, așa cum se întâmpla în trecut!

Câteva aspecte de reținut:
• După ce l-au amendat, au fugit de la secție când a cerut să depună o plângere către un superior pe numele lor. Irimia ăsta cu celălat coleg, unul căruia nu i-a ieșit pompadour-ul înainte să plece la muncă.
• Marian a fost agresat în secția de poliție și la ieșirea din ea.
• Secția 1 este secția în care Marian a fost bătut o noapte întreagă în '89. Și ca să știți și voi, defectul de vorbire l-a dobândit în urma bătăilor aplicate de miliție, nu e retardat, așa cum vă aud des pe unii spunând.

Mesaj către Irimia Ion (sau Ioan):
Mândria țării ești, mai băiat. Te încadrezi perfect în zicala aia "Dă-i prostului un pic de putere și ai să vezi ce face cu ea"! Ai coloana vertebrală fular, la vârsta ta. Îmi este rușine cu tine!
Iar când stai cu mâinile la piept înseamnă că te aperi. Ori îți e frică, ori te simți vinovat, ai greșit cu ceva.

*Stânga sus în poză - le plouă în secție, fix lângă neon. Ultima dată când am fost acolo nu aveau nici lumină la wc, iar în sala în care am fost audiați nu au căldură, atârnă caloriferele pe pereți ca pânzele de păianjeni. Vai de steaua lor!", a scris Angi Șerban pe Facebook.

Vedeți video de la 11:30:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.