EXCLUSIV Eckstein, despre TENEBRELE mitingului PSD de la Iași: Dragnea face de râs România de Ziua Europei. POPULISMUL destrăbălat


EXCLUSIV Eckstein, despre TENEBRELE mitingului PSD de la Iași: Dragnea face de râs România de Ziua Europei. POPULISMUL destrăbălat

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar pentru mai multe mandate și ex-președinte al Comisiei juridice a Senatului – critică în termeni duri, în exclusivitate pentru Podul.ro, regizarea mult trâmbițatului miting PSD de la Iași, eveniment populist prin intermediul căruia infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea încearcă să bagatelizeze, chiar de Ziua Europei, summit-ul de la Sibiu.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în vara lui 2018, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției și permanentele atacuri la adresa statului de drept.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Péter Eckstein-Kovács

”Important este ca la summitul de la Sibiu să se pună pe tapet un mesaj pro-european fără echivoc. România trebuie să își urmeze parcursul european în pofida tuturor derapajelor anti-Justiției ale coaliției PSD-ALDE.

Acum, situația este destul de delicată în cadrul Uniunii Europene – România se află în plină campanie europeană, la fel ca liderii de la Bruxelles. Nucleul dur al Uniunii Europene dorește o conlucrare strânsă, o conlucrare regîndită sub forma unei Europe federalizate, proiect care nu este pe placul tuturor. Nici pe placul meu, fiindcă nu cred că soluția unei Uniuni Europene puternice este federalizarea. Dar nici suveranismul dus la extrem pe care-l clamează populiștii nu-i o cale de urmat. Trebuie identificată o cale de mijloc.

E trist că PSD găsește de cuviință să <sărbătorească> Ziua Europeană, în paralel, printr-un miting electoral populist, întrucât temele de campanie ale social-democraților sunt, în mare, anti-europene. Contrastul dintre ce se întâmplă la Sibiu și ce pregătește PSD la Iași este izbitor. Se încearcă o bagatelizare a summitului. Să nu uităm că PSD și ALDE sunt pe cale să fie date afară din familiile lor europene, datorită ofensivei împotriva Justiției. Este rușinos că s-a ajuns aici, sub această guvernare toxică, când România exercită președinția Consiliului Uniunii Europene. PSD și ALDE fac de râs România în Europa. Mitingul de la Iași ne face de râs în Europa. Dacă va fi dat afară pe ușa din spate din PES, spre ce altă familie europeană se va îndrepta PSD? Spre populismul de dreapta? Nu prea cred. PSD riscă izolarea totală”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.