Carmen Dan, presiuni securistoide pe protestatarii anti-PSD. Îi amenință cu ancheta penală


Carmen Dan, presiuni securistoide pe protestatarii anti-PSD. Îi amenință cu ancheta penală

Ministrul de Interne, Carmen Dan, pune presiuni securistoide pe protestatarii anti-PSD, mai precis cei care și-au spus ofurile față de actuala putere la Iași și la Galați pe perioada mitingurilor organizate de Dragnea.

"Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice", a spus, într-o conferinţă de presă, Carmen Dan.

Totodată, ministrul de Interne a anunțat că Poliția și Jandarmeria Română au demarat ancheta vizualizând imagini de la proteste pentru a identifica protestatarii anti-PSD.

"În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii",  mai declarat Carmen Dan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.