Ovidiu Raețchi sare în apărarea protestatarilor anti-PSD: Ordinele lui Carmen Dan sunt ilegale!


Ovidiu Raețchi sare în apărarea protestatarilor anti-PSD: Ordinele lui Carmen Dan sunt ilegale!

Ministrul de Interne Carmen Dan încearcă să pună presiuni, în stil securistic, ce pot fi catalogate ca poliție politică asupra protestatarilor anti-PSD.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Carmen Dan, presiuni securistoide pe protestatarii anti-PSD. Îi amenință cu ancheta penală

În acest context, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, transmite că este sinistru că ministrul de Interne vrea să folosească forțele de ordine publică pentru a-și dovedi loialitatea față de PSD.

Totodată, deputatul PNL este de părere că angajații din MAI, polițiștii și jandarmii nu vor răspunde ordinelor ilegale date de Carmen Dan.

Redăm declarația integrală a deputatului Ovidiu Raețchi:

"Am văzut faptul că ministrul Carmen Dan amenință voalat, din nou, ca și înaintea zilei de 10 august, cu măsuri represive împotriva celor care au curajul să se pronunțe public împotriva PSD. Nu e foarte limpede cine o consiliază pe doamna Carmen Dan să transmită astfel de mesaje - aparent un adept al strategiilor lui Bashar al-Assad - dar faptul că se folosește de forțele de ordine publică pentru a-și dovedi loialitatea față de partid e sinistru. Doamna Dan, să nu uităm, e cea care urla la una dintre schimbările de premieri PSD de către PSD că e "o lovitură de stat", ceea ce niciun ministru de Interne responsabil nu ar face doar pentru a-și servi liderul politic. Eu sunt convins că lucrătorii de bună credință din Ministerul de Interne - jandarmii și polițiștii de pe stradă - vor refuza să accepte ordine ilegale vizând reprimarea unor manifestații, interzicerea unor drepturi sau acte de poliție politică. Lecția de la 10 august, unde mușamalizarea aflării adevărului nu mai poate dura mult, a fost suficientă în acest sens", a spus deputatul Ovidiu Raețchi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.