Democrația, sub asaltul regimului PSDragnea. Carmen Dumitrescu, scenariu sumbru: "E acesta începutul dictaturii? Sper să sufere ăia care ne-au adus aici!"


Democrația, sub asaltul regimului PSDragnea. Carmen Dumitrescu, scenariu sumbru: "E acesta începutul dictaturii? Sper să sufere ăia care ne-au adus aici!"

Partidul Social Democrat, girat de infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea, atacă sistematic democrația din România. În cursul zilei de vineri jandarmii au acționat abuziv în raport cu o serie de protestatari pașnici din Topoloveni care îl așteptau pe Dragnea cu mai multe mesaje prin care își exprimau nemulțumirea în raport cu felul în care PSD-ALDE conduce România.

CITIȚI ȘI: Abuz incalificabil al Jandarmeriei la Topoloveni. Protestatari pașnici, duși la secție pentru că îl așteptau pe Dragnea cu mesaje împotriva lui și a PSD

Astfel, jurnalista Carmen Dumitrescu întreabă dacă nu cumva acesta este începutul dictaturii în România. Totodată, scriitoarea speră ca cei care au contribuit la instaurarea regimului autocratic PSDragnea să sufere, să plătească pentru complicitatea lor.

Redăm textul jurnalistei de la Liber în Teleorman:

"Nu pot să înțeleg ce se întâmplă la Topoloveni. Să iei oameni de pe stradă pentru că există riscul să-l deranjeze pe un infractor dublu condamnat, cocoțat în fruntea statului, mi se pare ceva de neconceput. Și totuși, s-a întâmplat azi în România. Țară membră UE, vizitată acum câteva zile de oamenii care conduc Uniunea asta.

E acesta începutul dictaturii? Eu zic că nici măcar pesediștii n-ar putea pretinde altceva. Aștept... Aștept cu interes ziua în care, așa cum s-a întâmplat în Turcia, jurnaliștii care se opun sistemului vor ajunge în pușcărie. Și scriitorii care nu respectă codul cenzurii. Și, mai ales, aștept ziua în care cei ce au ales acum să tacă vor fi condamnați la tăcere. Și ei, și copiii lor... Nu mai sper că ne facem bine, sper doar să sufere ăia care ne-au adus aici. Prin votul lor, prin tăcerea lor complice, prin locurile de muncă luate de la partid, prin funcțiile de doi lei pentru care și-au vândut nu doar conștiința. Mă doare în cot de conștiința lor. Dar au vândut țara. Țară pentru care au murit oameni, cu idealul libertății de exprimare în suflet...", a scris Carmen Dumitrescu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.