Sesizarea lui Iordache. Augustin Zegrean, surprins de noua amânare a CCR: "Faptul că e campanie electorală nu-i treaba judecătorilor!"


Sesizarea lui Iordache. Augustin Zegrean, surprins de noua amânare a CCR: "Faptul că e campanie electorală nu-i treaba judecătorilor!"

Curtea Constituțională a României (CCR) a hotărât amânarea pentru data de 5 iunie a sesizării cu privire la conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) care are ca subiect constituirea completurilor specializate în cazurile de corupție, după sesizarea făcută de Florin Iordache. 

CITIȚI ȘI: O nouă amânare. CCR nu s-a pronunțat din nou privind sesizarea lui Iordache

Fostulul președinte al CCR, Augustin Zegrean, susține că decizia este una surprinzătoare.

„Este evident surprinzătoare decizia CCR. E surprinzător că a fost lunea. Lunea nu se fac. Sigur vor găsi o motivare serioasă. Asta nu înseană că nu se poate judeca. Avem practică suficientă. Nu trebuie să se lege instanțele una de alta. Nu trebuie să se joace de-a șoarecele și pisica. Poate fi interpretată oricum. Este anormal să fie amânată de patru ori. Faptul că e campanie electorală nu-i treaba judecătorilor.

În general, la Curte se judecă la primul termen.  Mai ales din 2010 lucrurile au mers mult mai repede”, a spus Augustin Zegrean, fost președinte CCR, la postul de televiziune Realitatea TV.

Amintim că CCR a amânat luni pentru a patra oară decizia în cazul sesizării lui Florin Iordache ce privește completurile de judecători ale ÎCCJ. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.