Dragnea e pușcăriabil, dar se visează la Cotroceni. Un liberal îi dinamitează visele: "Mai mult ca sigur baronii din PSD i-ar tăia microfonul și i-a oferi niște calmante"


Dragnea e pușcăriabil, dar se visează la Cotroceni. Un liberal îi dinamitează visele: "Mai mult ca sigur baronii din PSD i-ar tăia microfonul și i-a oferi niște calmante"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru Adevărul Live că formațiunea social-democrată va anunța duminică seara candidatul la alegerile prezidențiale odată cu aflarea rezultatului la alegerile europarlamentare.

Întrebat dacă s-a hotărât să candideze la alegerile prezidențiale, Liviu Dragnea a ezitat să dea un răspuns direct: „După alegeri. Chiar duminică seara o să anunțăm”, a spus liderul PSD.

Dragnea a fost întrebat și dacă mai merită să intre în lupta pentru funcția de președinte al României, în condițiile în care atribuțiile au fost restrânse în ultimii doi ani.

„Dacă mă întreba acum un an cineva, spuneam că nu. Starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creeză convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială e foarte importantă. Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seara”, a afirmat Liviu Dragnea.

De subliniat faptul că Liviu Dragnea, în obsesia sa pentru putere, visează la funcția de președinte al României. Un alt element esențial e că președintele PSD a dat de înțeles că partidul său va anunța candidatul chiar cu o zi înainte de ziua în care la ÎCCJ se așteaptă sentința finală pentru Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive

"Pe această temă, a reflectat și deputatul PNL Ovidiu Raețchi care a transmis un îndemn la vot pentru ca PSD să obțină un scor mic la alegeri pentru ca Dragnea să fie ridicol atunci când își anunță candidatura la prezidențiale, iar "mai mult ca sigur baronii din PSD i-ar tăia microfonul și i-a oferi niște calmante".

În mod evident, Dragnea încearcă să folosească anunțul unei candidaturi fictive la prezidențiale, în seara alegerilor, în contextul deciziei judecătorilor din ziua imediat următoare. Vrea probabil să pună presiune pe magistrați (deși sunt convins că nu va reuși, dar, mă rog, un om disperat încearcă orice) dar și să își construiască un discurs de victimizare în cazul în care va fi condamnat. Imaginea lui Dragnea e catastrofală, scorul sau în sondaje e ridicol, candidatura lui ar fi un fiasco absolut, existând o posibilitate reală să nu intre nici măcar în turul II, fiind devansat de Tăriceanu. Chiar dacă și-ar anunță candidatura, nu ar intra în cursă, găsindu-și o scuză în ultima clipă: problemele țării, starea de sănătate. Omul nu are curaj nici măcar să iasă pe stradă fără un dispozitiv de singuranță ca în Orientul Mijlociu, care să îl protejeze de "huo", cum își poate imagina că ar putea duce o campanie electorală? Singurul său obiectiv e însă acela de a amesteca discursul politic cu cel juridic, de a hrăni în continuare mesajele conspiraționiste și de a genera o totală confuzie morală în societate.

În aceste condiții, votul de la europarlamentare devine unul crucial pentru a reveni la un aer respirabil în societatea românească. Pentru că nimic nu ar fi mai ridicol (deși omul a bătut multe recorduri în domeniu) decât un Dragnea care iese și anunță că vrea să candideze la prezidențiale după ce PSD e bătut măr în alegeri. Cât de caraghios ar fi că PSD să obțină 25% din voturi și Dragnea să apară plin de importantă, spunând că el vrea să fie viitorul președinte și că statul paralel tremură la acest gând? Până și Florin Iordache ar zâmbi stânjenit. În fapt, mai mult ca sigur baronii din PSD i-ar tăia microfonul și i-a oferi niște calmante.

Dacă vreți să râdeți duminică seară de strategia lui Dragnea de a se proclamă prezidențiabil ca să o mai scalde puțin în procesul privind angajările din Teleorman, mergeți la vot!", a scris liberalul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.