Un senator căcăcios: Virginel Iordache a AMENINȚAT medicii ca să fie transferat la București pentru o banală diaree

Un senator căcăcios: Virginel Iordache a AMENINȚAT medicii ca să fie transferat la București pentru o banală diaree

Managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu, a povestit pentru o publicație locală cum a țipat și i-a amenințat senatorul PSD Virginel Iordache pe medici pentru a fi transportat cu elicopterul la București.

„Înțeleg că acum toată lumea învinovățește medicii suceveni că au solicitat transferul cu elicopterul SMURD pentru așa un diagnostic. Dar medicii au luat această decizie sub presiune și sub amenințări. A țipat la toată lumea. A amenințat. A cerut să fie transferat și a refuzat Ambulanța. Ce puteau face medicii?! Să-l ducă unul cu mașina personală?! La <<Matei Balș>> a primit același diagnostic și același tratament. I-au mai dat în plus o pastilă de Tamiflu”, a declarat, pentru Obiectiv de Suceava, Vasile Râmbu.

Ieri, după ce a izbucnit scandalul legat de transferarea sa la București, cu un elicopter SMURD, pentru un banal enterovirus – care se manifesta prin diaree și dureri de cap –, senatorul PSD Virginel Iordache s-a martirizat și a dat vina pe medicii suceveni pentru că au chemat elicopterul. El a susținut că fusese diagnosticat, inițial, cu meningită bacteriană.

„Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ.

Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Apreciem profesionalismul personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii.

Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă. Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București”, se arată într-un comunicat al senatorului PSD Iordache.