Hoandră, ”idiot util” al Moscovei. Cum s-a GUDURAT angajatul lui Gușă pe lângă ambasadorul lui Putin, făcându-i jocurile antiromânești


Hoandră, ”idiot util” al Moscovei. Cum s-a GUDURAT angajatul lui Gușă pe lângă ambasadorul lui Putin, făcându-i jocurile antiromânești

Expert în securitate națională, Iulian Fota avertizează (pe Facebook) că, în recentul interviu cu puțin spus controversatul ambasador al Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, Octavian Hoandră (Realitatea TV) a jucat la greu rolul de ”idiot util” al Moscovei, la modul cel mai scabros cu putință.

Angajatul lui Gușă nu numai că s-a gudurat grețos pe lângă un diplomat notoriu pentru numeroasele sale poziții și gesturi antiromânești – mai multe detalii AICI –, dar, poate că doar din pricina unei incompetențe crase, a înghițit pe nemestecate toate balivernele revărsate de Kuzmin, pretându-se la jocurile propagandei putiniste, la rostogolirea unor narațiuni defavorabile României.

Vă amintim că Hoandră este un mare iubitor al ALDE și al ofensivei destrăbălate lansate de binomul Dragnea-Tăriceanu la adresa Justiției. De notat că de-a lungul timpului presa a speculat despre legăturile lui Cozmin Gușă, boss-ul Realitatea TV, cu Moscova, iar jurnalistul Oreste Teodorescu l-a poreclit, recent, ”Kuzmin Gușă”, cu trimitere chiar la ambasadorul Rusiei (repetăm: notoriu pentru declarații și gesturi antiromânești), personaj pe care mogulul falimentar a găsit de cuviință să-l rostogolească ”pe sticlă”, chiar în buza alegerilor europarlamentare. Interesantă alegere…

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Iulian Fota.

”În interviul cu ambasadorul rus, în incompetența lui, complet nefamiliarizat cu relația România-Rusia, Hoandră a jucat foarte bine rolul de <idiot util>. L-a periat grețos pe diplomatul rus (Rusia egala SUA) și i-a ridicat mai multe mingi la fileu. A acceptat afirmații ridicole fără să schițeze vreun gest de împotrivire, inclusiv afirmații defavorabile României.

Un astfel de exemplu aveți mai jos, în fotografie. După afirmația respectivă, ambasadorul Kuzmin trebuia întrebat de ce nu este țara noastră un vecin bun pentru Rusia ? Unde am greșit noi față de Moscova?

Dar cum Hoandră nu înțelege mizele și subtilele manevre rusești, a făcut din greu jocul ambasadorului rus. Care e miza?

Ca să pună constant România într-o postură dezavantajoasă, Rusia agită tot timpul nevoia ca România să îmbunătățească relația cu Rusia. Noi trebuie să facem un gest față de ei. Din pacate, tema a fost și este amplificată de tot felul de idioți utili de la noi, care-și pun țara într-o postură dezavantajoasă, fără să realizeze ce fac.

Deci, în viziunea rusă, pentru că România a greșit față de Rusia (chestiune absolut falsă) ea trebuie să facă un gest față de Moscova (adică o concesie). Rusia nu mișcă un deget, nu face nici un gest de întâmpinare, dar așteaptă de la noi un pas, doar pentru a ridica relația bilaterală la un alt nivel. Și asta doar rostogolind la Bucuresti un mesaj absolut fals. Pentru că, în realitate, după 1989, Romania NU A GREȘIT CU NIMIC FAȚĂ DE RUSIA.

De ce NOI trebuie să ne străduim să îmbunătățim relația cu Moscova? Pentru că așa vor rușii, să câștige în relația cu noi, fără să ofere nimic. Și pentru că la Moscova nu există idioți utili, doar la București”, scrie Iulian Fota.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.