LACHEII din presă varsă lacrimi amare după Dragnea și PSD


LACHEII din presă varsă lacrimi amare după Dragnea și PSD

După condamnarea lui Liviu Dragnea și pierderea alegerilor de către PSD, angajații lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, precum și „analiștii” plătiți de PSD, au început să lanseze teorii conspiraționiste în care susțin că liderul social-democrat a fost condamnat politic.

Bogdan Chirieac: „România se întoarce la epoca cătușelor. N-are rost să disecăm decizia (...) S-a dat o decizie politică în cazul Dragnea. Sunt absurde şi procesul şi sentinţa”. Recent, presa a arătat că Chirieac primea bani de la PSD, din banii decontați de la buget către această formațiune politică”.

Mircea Badea, sugerând că liderul PSD ar fi fost achitat, dacă partidul său câștiga, la 26 mai: „Dragnea e condamnat cu executare. Firesc: a pierdut alegerile”. Badea este co-autor al mai multor interviuri cu Dragnea, la Antena 3, împreună cu Mihai Gâdea, interviuri în care a evitat să-l întrebe pe liderul PSD orice chestiune sensibilă, care l-ar fi pus pe acesta în dificultate.

Victor Ciutacu, RTV: „În 2016, Partidul a învins, după ani buni, Securitatea. În 2019, Securitatea își ia zdrobitor revanșa. Și, ca să respecte aparențele de democrație, o face printr-un (alt) partid. Ăla pe care și l-a făcut și pe care și l-a crescut. Nenorocirea e că Partidul nu pricepe nici acum ce i se întâmplă”.

La Antena 3, înainte de condamnare, Mugur Ciuvică și Răzvan Savaliuc – și acesta din urmă pe lista ziariștilor plătiți de PSD, prin intermediari – au susținut că nu există dovezi împotriva lui Dragnea și ar fi firesc ca acesta să fie achitat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.