UMILINȚĂ totală pentru pușcăriașul Dragnea. ”Succesoarea” Olguța și sluga Codrin au EȘUAT lamentabil EXCLUSIV


UMILINȚĂ totală pentru pușcăriașul Dragnea. ”Succesoarea” Olguța și sluga Codrin au EȘUAT lamentabil EXCLUSIV

La nici 24 de ore de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, fanteziile infractorului triplu condamnat privind controlul succesiunii la șefia PSD s-au spulberat în cel mai rușinos mod, în aplauzele și cu unanimitatea primului CEx.

Potrivit surselor Podul.ro, duminică, în ultima discuție purtată cu apropiații săi, Dragnea o mandatase pe prietena sa Olguța Vasilescu să preia de urgență partidul, dacă el va ajunge la pușcărie, în timp ce prolificul traseist Codrin Ștefănescu (sluga sa virulentă) urma să rămână înșurubat în funcția de secretar general, cu sprijinul lui Ionel ”Ciorăpel” Arsene, Niculae Bădălău și a altor câțiva. Succesiunea prevăzută de Dragnea presupunea păpușarea în continuare a Vioricăi Dăncilă, pe la ferestrele Palatului Victoria – după dezastrul electoral de la europarlamentare, direcționarea fondurilor de la Guvern e esențială pentru repunerea pe picioare a PSD – și propulsarea lui Florin ”Ciordache” Iordache la șefia Camerei Deputaților. Potrivit acelorași surse, Dragnea dorea menținerea controversatei Carmen Dan (fostă secretară la o școală din Videle) în vârful Ministerului de Interne.

Nimic, dar absolut nimic din naivul plan al lui Dragnea nu a avut sorți de izbândă – totul a eșuat în cel mai lamentabil mod.

Deși se prezintă de una singură, ”pe surse”, în cărți pentru funcția supremă în partid, Olguța Vasilescu a fost mazilită de urgență din poziția de purtătoare de cuvânt a PSD, pe motiv că are un capital de imagine negativ care prejudiciază partidul. Pe de altă parte, în PSD este de notorietate că fosta primăriță a Craiovei (cu oarece probleme la DNA) a fost preferată chiar de Dragnea pentru succesiune, ceea ce nu reprezintă nici pe departe vreun atu, ci o ghiulea legată de picior, întrucât baronii nu vor să mai rămână în ”paradigma” dragnistă, după ce au fost călcați în picioare la urne. Pe scurt, tocmai pentru a nu pierde totul (și bazându-se pe o filială puternică), Olguța Vasilescu se autopropune ”pe surse” în toate funcțiile, cu scopul de a rostogoli iluzia că beneficiază de o largă susținere, ceea ce nu este deloc adevărat.

Nici agresivul Codrin Ștefănescu n-a fost capabil să înfăptuiască vitejiile pe care i le-a promis lui Liviu Dragnea, în emoția ultimei discuții, de parcă ar fi vorbit cu Vadim Tudor. Potrivit surselor Podul.ro, traseistul Ștefănescu a dat telefoane în filiale, în noaptea de luni spre marți, și a organizat o serie de întâlniri subterane pentru a căpăta susținerea necesară ungerii Olguței Vasilescu la șefia PSD. Nu numai că promisiunile nu au mai fost onorate a doua zi, dar lui Ștefănescu i-au răspuns la telefon doar o serie de marginali, printre care Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu și trezorierul Mircea Drăghici. De altfel, Ștefănescu și cei amintiți mai sus ar fi fost excluși ieri din partid, dacă baronii n-ar intenționa ca, cel puțin pentru o perioadă, să facă notă discordantă de ”epoca” Dragnea. Drept urmare, Codrin Ștefănescu a fost mazilit din funcția de secretar general și sfătuit să comunice puțin spre deloc cu presa. Funcția i-a fost oferită pe tavă Rodicăi Nassar, pe care Dragnea nu a vrut-o deputată în 2016, marginalizând-o în mod constant, deși relațiile se mai încălziseră în ultimele luni.

Mai mult chiar, marii dușmani ai lui Dragnea s-au întors – cu aplauzele și unanimitatea CEx-ului – pe cai mari în conducerea PSD. Paul Stănescu a devenit președinte executiv, Gabriela Firea a recuperat PSD București și a primit funcția de vicepreședinte la nivel național (voturile au fost exprimate de aceleași personaje care au mazilit-o fără milă, la porunca lui Dragnea, în urmă cu doar câteva luni). Mai mult chiar, baronul de Buzău – Marcel Ciolacu, cel care a avut o certă agresivă cu Dragnea, la Camera Deputaților, în urmă cu nu foarte mult timp – a fost nominalizat de PSD pentru a-i urma teleormăneanului la șefia Camerei. Nimeni, dar absolut nimeni nu a invocat numele lui Florin ”Ciordache” Iordache, marele preferat al lui Dragnea. Nici Titus Corlățean nu ar fi fost nominalizat ca vicepremier sub fostul șef al PSD, având în vedere strânsele relații ale acestuia cu Victor Ponta și Adrian Țuțuianu.

Cât despre Carmen Dan – care riscă să fie ajunsă din urmă de Dosarul 10 August, ceea ce o înspăimântă teribil – teleormăneanca este, potrivit surselor Podul.ro, în capul listei miniștrilor remaniabili. Se preconizează și o epurare a eșalonului doi dragnist de la Palatul Victoria.

Revenind la Gabriela Firea, este clar pentru oricine că discursul ei este, în pofida infirmărilor oficiale repetate, acela al unui personaj interesat de șefia PSD, dar se va băga în horă doar dacă va fi sigură că beneficiază de o susținere solidă.

De remarcat că vechile apucături sunt tot la modă în PSD: partidul a amânat, marți, decizia vizând imunitatea lui Călin Popescu-Tăriceanu (Șerban Nicolae critică dur, în continuare, solicitarea DNA), Viorica Dăncilă a anunțat că statul paralel există, doar că nu mai vorbesc PSD-iștii despre el, iar Gabriela Firea a început să răcnească la un protestatar despre care a susținut că ar fi fost plătit și trimis acolo să o urmărească pe ea.

Nimic nou sub soare, chiar dacă Dragnea nu mai face purici pe acolo.  Să fie clar: PSD nu este un alt partid!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.