CARACATIȚA lui Carmen Dan. Ce personaje din MAI se fac preș în fața slugii pușcăriașului Dragnea EXCLUSIV


CARACATIȚA lui Carmen Dan. Ce personaje din MAI se fac preș în fața slugii pușcăriașului Dragnea EXCLUSIV

Podul.ro vă prezintă profilul celor mai importanți colaboratori ai controversatei Carmen Dan din cadrul Ministerului de Interne.

Comisarul șef Marius Tachedirector de cabinet al ministrului Afacerilor Interne – este cel mai influent personaj din cadrul instituției. Fost șef al Direcției Informare și Relații Publice, Tache a devenit mâna dreaptă a lui Carmen Dan, imediat după parașutarea acesteia la Ministerul Internelor, pe motiv de Liviu Dragnea. Potrivit surselor noastre, comisarul Marius Tache și-a dezvoltat o adevărată încrengătură de relații și oameni în ceea ce privește comunicarea publică a ministerului – nimeni nu este numit fără aprobarea lui. Tache se află în relații mai mult decât apropiate cu șefa sa directă, Carmen Dan. Nimic nu mișcă în minister fără știrea sa.

Un alt nume important din camarila lui Carmen Dan este Andra Chesaru Cobilenschi, adjuncta lui Marius Tache. De notat că Andra Chesaru Cobilenschi a devenit chestor în mandatul protejatei lui Liviu Dragnea, când cariera i-a explodat cu celeritate. Este fosta nevastă a lui Radu Chesaru, fost șef al Biroului Radio din Ministerul de Interne, care s-a sinucis în 2001, prin împușcare, după ce soția l-a anunțat că divorțează (la momentul respectiv, presa centrală a relatat pe larg despre tragedie).

Fosta directoare de comunicare a Inspectoratului General al Poliției – Simona Stoicaa ocupat funcția amintită doar fiindcă a fost colegă de birou cu Marius Tache. Potrivit surselor citate, ea nu a verificat halucinantul comunicat oficial care celebra Crăciunul de… Paște, text conceput de o subordonată de la serviciul de comunicare publică. Aceeași Simona Stoica a organizat și controversata conferință de presă de după reținerea abuzivă a șoferului mașinii cu tăblițe suedeze. Ioan Buda (șef al IGPR, fost șef al Poliției de Frontieră) a demis-o după scandalul stârnit de conferință, cu toate că Simona Stoica era ”pila” lui Marius Tache, mâna dreaptă a ministrei Carmen Dan. Totuși, Stoica gafase prea flagrant, în repetate rânduri. În prezent se ocupă tot de... comunicare, dar pe la alte departamente.

Ca o paranteză: în 2018, Carmen Dan a ținut morțiș s-o numească pe Claudia Nicolae în poziția de consilieră personală, și, la doar câteva luni după aceea, tânăra avea să fie propulsată în funcția de director al Agenției Naționale de presă Agerpres (via PSD-ALDE), instituție media plătită din bani publici care nu deranjează niciodată, cu absolut nimic, puterea, și cu atât mai puțin Ministerul de Interne. Claudia Nicolae s-a ocupat o perioadă de comunicarea publică a instituției și, potrivit surselor noastre, încă o mai sfătuiește, din când în când, pe Carmen Dan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.