EXCLUSIV O nouă LOVITURĂ pentru Codrin Ștefănescu! Dăncilă îi epurează SPIONUL din Palatul Victoria. CULISELE unor reglări de conturi


EXCLUSIV O nouă LOVITURĂ pentru Codrin Ștefănescu! Dăncilă îi epurează SPIONUL din Palatul Victoria. CULISELE unor reglări de conturi

După ce l-a lăsat fără funcția de secretar general al PSD și i-a impus (via CEx) să nu mai comunice în numele partidului, fiindcă riscă să fie exclus pe ușa din dos, Viorica Dăncilă pregătește o nouă lovitură pentru controversatul Codrin Ștefănescu, fost om de casă al pușcăriașului triplu condamnat Liviu Dragnea.

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro, Dăncilă intenționează să-l epureze din funcție pe Ilie Mario Rafael, consilier personal pe probleme sociale și fost șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu. Acesta din urmă l-a impus în preajma premierului, în urmă cu opt luni, pentru a avea ochi și urechi la Palatul Victoria. 

Pentru neofiți, precizăm că Ilie Mario Rafael este un personaj inventat de fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, Marian Vanghelie, eternul client al procurorilor DNA.

După căderea edilului ”Care este”, Ilie Mario Rafael a devenit omul bun la toate al lui Cristian Rizea – fugar condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

După abrupta ieșire a lui Rizea din jocuri, Ilie Mario Rafael a parvenit șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând patru ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei pușcăriașului triplu condamnat Liviu Dragnea.

În urma solicitării lui Ștefănescu, Ilie Mario Rafael a fost parașutat în funcția de consilier pe probleme sociale al premierului Dăncilă. Deloc coincidențial, ungerea sa a fost simultană cu înșurubarea lui Ștefănescu în funcția de secretar general al PSD, după ce a făcut jocurile lui Dragnea în războiul cu baronii contestatari.

Potrivit surselor noastre, în epoca Dragnea rolul lui Rafael a fost acela de a spune la partid ce întâlniri are Dăncilă și ce discuții au loc în unele zone ale Palatului Victoria. Dacă vedea sau auzea ceva important/interesant îi comunica prin SMS lui Codrin Ștefănescu. Caraghios este că de câteva ori a greșit destinatarii: cunoaștem trei personaje din PSD care au primit SMS-uri de la Rafael cu textul ”A ieșit”, ”A intrat”, ”A ajuns”, ”Acum intră” și alte variații.

Anul trecut, presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

Ilie Mario Rafael (văr al fostului deputat al romilor, Nicolae Păun, alias Niky Scorpion, vechi client al DNA) este cunoscut pentru numeroșii oameni pe care-i aduce la mitingurile PSD – este influent în cadrul PSD Sector 5 și în cartierele Ferentari și Rahova.

Tot potrivit dezvăluirilor presei centrale, Ilie Mario Rafael s-a numărat printre organizatorii manifestației pro-Dragnea de la penultima înfățișare a fostului șef al PSD la Înalta Curte. Câțiva dintre fanii lui Dragnea s-au dovedit agresivi, îmbrâncind jurnaliști și protestatari pașnici – ba chiar au aruncat cu sticle cu apă în reprezentanții mass-media. Cei aproximativ 400 au zbierat ”PSD!PSD!PSD!”, ”Liviu Dragnea președinte!” și au susținut că ”patriotul” Dragnea ar fi fost ”vânat” de statul paralel. La apariția infractorului, simpatizanții PSD au izbucnit în urale, ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.