Tăriceanu, mai presus de lege. Reacția vehementă a unui judecător: „Nu este atribuţia Parlamentului de a stabili dacă o persoană a comis ori nu o infracţiune şi dacă să fie trasă sau nu la răspundere penală!”


Tăriceanu, mai presus de lege. Reacția vehementă a unui judecător: „Nu este atribuţia Parlamentului de a stabili dacă o persoană a comis ori nu o infracţiune şi dacă să fie trasă sau nu la răspundere penală!”

Chiar dacă electoratul a sancționat dur, la recentele alegeri, loviturile aplicate justiției în ultimii doi ani și jumătate de coaliția PSD- ALDE, cererea DNA privind începerea urmăririi penale a președintelui Senatului (și președinte al ALDE care nu a reușit să treacă pragul electoral) a fost respinsă, luni, de Senat. 

Călin Popescu Tăriceanu și-a apărat imunitatea lamentabil acuzând că acțiunile DNA împotriva sa sunt de natură politică pe motiv că ar fi luptat împotriva „abuzurilor din justiție” . DETALII AICI

Reacțiile virulente la această situație revoltătoare, care indică faptul că un demnitar poate fi mai egal decât restul cetățenilor, cocoțându-se deasupra legii, nu au întârziat să apară în spațiul public:

Judecătorul Cristi Danileț: „Nu este firesc ca dosarele judiciare privind anumite persoane să ajungă la parlamentari şi să fie dezbătute în mod public ca şi cum Parlamentul ar fi o instanţa judecătorească.

Nu este atribuţia Parlamentului de a stabili dacă o anumită persoană a comis ori nu o infracţiune şi dacă este cazul ca o anumită persoană să fie trasă sau nu la răspundere penală.

Nu este constituțional ca imunitatea parlamentarilor sau obstacolele legale privind miniştrii să fie transformate în impunitate.

În faţa legii toţi oamenii trebuie să fie egali. Dreptatea este cea care trebuie să domine societatea, nu privilegiile”

Senatorul Vlad Alexandrescu (USR): „Tăriceanu s-a pus deasupra legii! 38 de voturi pentru ridicarea imunității, 71 voturi împotriva ridicării, 1 abținere. PSD și ALDE, n-ați înțeles nimic din alegerile europarlamentare, în continuare tot ca niște satrapi vă comportați! În continuare, nu răspundeți în fața legii și votați împotriva ridicarea imunității parlamentarilor voștri. În continuare, ne vorbiți despre drepturi și libertăți ale cetățenilor, dar voi v-ați făcut mai cetățeni decât restul cetățenilor. În continuare, ne vorbiți despre abuzuri, dar vă acoperiți abuzurile voastre folosindu-vă de imunitate. În continuare, pretindeți că ați scos țara din noroaie, dar timp de doi ani și jumătate la guvernare aruncați cu noroi în toți românii. Va veni o zi când veți răspunde pentru ce ați făcut și nu vă veți mai putea ascunde în spatele imunității. Pregătiți-vă să pierdeți următoarele alegeri mult mai rău decât pe cele de pe 26 mai.”

Actualul președinte al Senatului, acolit al lui Liviu Dragnea în acțiunile de subminare a independenței justiției, este acuzat de DNA că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.