Fostul jurnalist Bogdan Chirieac, actualmente trompetă, ia bani și de la CNAIR, nu doar de la PSD. Ce sumă a primit pentru a crea o imagine favorabilă companiei


Fostul jurnalist Bogdan Chirieac, actualmente trompetă, ia bani și de la CNAIR, nu doar de la PSD. Ce sumă a primit pentru a crea o imagine favorabilă companiei

Fostul jurnalist Bogdan Chirieac, actualmente trompetă a oricui care plătește bine, a fost conectat și la bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Firma de PR DC News, manevrată de Bogdan Chirieac, a încasat de la directorul general al CNAIR 43.000 lei pentru a beneficia de o imagine favorabilă și știri pozitive. Contractul a fost atribuit direct în prima jumătate a lunii decembrie a lui 2018, informează newsweek.ro

CITEȘTE AICI INVESTIGAȚIA NEWSWEEK CARE PREZINTĂ CÂȚI BANI AU LUAT CHIRIEAC ȘI ALTE TROMPETE DE LA PSD

Pe 7 decembrie 2018, CNAIR a cumpărat direct "servicii consultanță pe comunicare și implementarea strategiei la nivel CNAIR SA", deși CNAIR are propria Direcție de Comunicare în care lucrează aproximativ 15 oameni. Contractul a fost atribuit firmei DC News, controlată de fostul jurnalist și analist Bogdan Chirieac.

Două zile mai târziu, Narcis Neaga s-a dus în studoiul DC News unde a acordat un interviu de o oră, un minut și zece secunde. "Avem 100 de km de autostradă construiți", se lăuda Neaga. Ulterior, Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale care arătau că în 2018 au fost finalizați doar 60 de kilometri de autostradă.

Unul dintre consilierii personali ai lui Neaga a spus, sub protecția anonimatului, că acel contract a fost atribuit mai mult pentru ca șeful drumurilor românești să se bucure de o imagine pozitivă. "Dacă se dădeau banii la o televiziune, urlau celelalte. Așa că s-a optat pentru dcnews.ro pentru că acolo este și profesorul Val Vâlcu. Din câte îmi aduc aminte, a lucrat și el la strategia de comunicare. S-a făcut! Dacă vă uitați pe site-ul DC News, o să vedeți doar știri pozitive despre Neaga, deși toată lumea urlă că nu avem drumuri." 

De la data semnării contractului au fost publicate cel puțin șapte știri pozitive care l-au avut în rol principal pe Narcis Neaga. Alte 20 de știri pozitive au fost despre CNAIR. Dar nici una negativă. Narcis Neaga nu a vrut să răspundă solicitării Newsweek România de a-și prezenta punctul de vedere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.