Rareș Bogdan intervine în criza politică din Republica Moldova: "Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid!"


Rareș Bogdan intervine în criza politică din Republica Moldova: "Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid!"

Republica Moldova este împărțită în două în aceste momente. Curtea Constituțională l-a suspendat pe președintele Igor Dodon după ce a desemnat-o pe Maia Sandu premier, toată criza politică avându-l ca vinovat principal pe Vladimir Plahotniuc. 

CITIȚI MAI MULT AICI: Președintele Igor Dodon, SUSPENDAT din funcție de Curtea Constituțională. Basarabia, pe un butoi de pulbere

CITIȚI ȘI AICI: Maia Sandu este NOUL PREMIER al Republicii Moldova. COMPONENȚA Guvernului. DESFĂȘURĂTORUL unei zile de FOC

În acest context, europarlamentarul Rareș Bogdan intervine în criza politică de la Chișinău cu un mesaj de susținere pentru liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase. Astfel, liberalul evidențiază că democrația are o șansă la Chișinău, motiv pentru care Vladimir Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza colaborarea dintre PAS, Platforma DA și PSRM.

Redăm mesajul liberalului:

"Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid.

Decizia PAS și a Platformei DA din blocul ACUM de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism.

În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău! Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării.

În tot acest timp, Plahotniuc a oferit-o rușilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracțiuni de furt și spălare de bani de proporții uriașe.

Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.