Meleșcanu, colegul Noricăi Nicolai, susținătoarea lui Plahotniuc, REFUZĂ să recunoască guvernul de la Chișinău!


Meleșcanu, colegul Noricăi Nicolai, susținătoarea lui Plahotniuc, REFUZĂ să recunoască guvernul de la Chișinău!

Deși Uniunea Europeană a recunoscut executivul condus de Maia Sandu, la București, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu a refuzat, ba chiar l-a trimis pe ambasadorul României la Chișinău să discute cu oligarhul Plahotniuc.

„Nu există instituția recunoașterii guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație”, a spus Meleșcanu, întrebat fiind dacă România recunoaște guvernul Maia Sandu.

După aceste declarații, Meleșcanu a făcut un pas înapoi și a spus că a exprimat o poziție personală.

Meleșcanu este coleg de partid, în ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, cu Norica Nicolai.

La 5 aprilie, Norica Nicolai a fost la Chișinău și a avut doar cuvinte de laudă pentru guvernarea controlată de Plahotniuc. „Cred că Moldova are o şansă şi actuala coaliţie de guvernare trebuie să continue. Eu sunt încrezătoare după discuţia de astăzi cu domnul preşedinte îmi dau seama că există determinare, există forţa şi mai ales există competenţa şi buna credinţă în a asigura reformele necesare viitorului european al ţării", a declarat Nicolai după întrevederea cu Plahotniuc. La rândul său, Plahotniuc a lăudat-o și a spus că mizează și în continuare pe sprijinul ei.

Încă de duminică, UE a anunțat că este pregătită să conlucreze cu „guvernul legitim” de la Chișinău. „Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul democratic și legitim pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere”, se arată în comunicatul difuzat de comisarii europeni Federica Mogherini și Johannes Hahn.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.