CEX and the city. Baroniada continuă


CEX and the city. Baroniada continuă

CEX-ul PSD a fost transformat, de baronașul Dragnea, în ultimii ani într-un for suprem de conducere al întregii țări. Acolo, în ședințe – revelion, baronii, plini de tort pe mâini, fac și desfac guverne, iau decizii despre ordonanțe de urgență și despre legislație.

Ironic, cei mai vizibili baroni sunt chiar cei care provin din cele mai sărace și depopulate județe ale României. În acele județe ținute captive, baronii au crescut rețele uriașe în administrația locală, rețele care au ajuns să dicteze și la nivel național. Baronii din cele mai sărace județe ale României au cele mai importante ministere, au cei mai influenți miniștri, au cele mai vocale poziții. Așa au apărut în Guvernul României și în Parlamentul României tot felul de slugi analfabete, lipsite de coloană vertebrală care execută ordinele baronetului fără să priceapă cât rău fac. Așa au fost transformate instituții ale statului în instrumente ale unor baronași. În județele lor, baronașii cex-ului au instaurat frica, au jefuit și au deprofesionalizat administrația locală.

Plecarea lui Dragnea nu a făcut decât să ne arate, din nou, că în PSD nu contează atât cine e șeful de partid, cât contează baronii. PSD nu se poate reforma. Ani la rând baronii lacomi au adus județele lor la depopulare gravă, la sărăcie lucie. Indiferent cine a plecat de la șefia PSD, ei au rămas acolo. Precum cameleonii, au trecut de la un lider la altul, lingușitor, mieros, grotesc. Când a plecat Ponta din fruntea PSD, în jurul lui Dragnea erau tot cei care azi s-au așezat lângă Dăncilă și vorbesc despre schimbarea psd-ului. Baronii. Practic, de când Dragnea a plecat, Viorica face numai CEX, în loc să guverneze. A învățat de la Dragnea să ofere baronilor felii din tortul mare. Acum se negociază cu Codul Administrativ pe masă. Viorica a învățat că dacă baronii sunt sătui are liniște în partid.

România nu a fost guvernată în ultimii ani, guvernarea a fost subordonată intereselor personale – în justiție și economie – ale unor lideri ai partidului-stat. De aceea, moțiunea de cenzură depusă de opoziție este atât de necesară și un act de responsabilitate uriașă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.