PSD reconfirmă CONTROLUL asupra CCR: Dorneanu, reales președinte. Doi judecători selectați de Dragnea și-au intrat azi în pâine


PSD reconfirmă CONTROLUL asupra CCR: Dorneanu, reales președinte. Doi judecători selectați de Dragnea și-au intrat azi în pâine

Valer Dorneanu, considerat un apropiat al PSD, a fost reales, prin vot secret, la conducerea Curții Constituționale.

În comunicatul CCR nu se precizează câte voturi a obținut și dacă a existat un contracandidat.

Vă amintim că Dorneanu a fost deputat PSD și președinte al Camerei Deputaților între 2001 și 2004, în regimul Adrian Năstase.

Tot marți, au depus jurământul de judecător la CCR Cristian Deliorga și Gheorghe Stan. Ambii au fost nominalizați, de facto, de Liviu Dragnea.

PSD deține astfel o majoritate de cel puțin cinci din cei nouă judecători ai CCR: Dorneanu, Deliorga, Stan, Mona Pivniceru și Marian Enache. Acest grup a fost susținut adesea de Daniel Morar și Attila Varga.

În opoziție cu tabăra PSD s-a aflat constant fosta șefă a ICCJ, Livia Stanciu. Recent, președintele Klaus Iohannis a numit-o în CCR pe Simina Tănăsescu.

La jumătatea lunii mai, reprezentanţii USR au depus la CCR o contestaţie referitoare la numirea magistraţilor Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan în funcţia de judecător constituţional. CCR a respins la începutul lunii iunie aceste sesizări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.