Ramona Ursu dinamitează intenția PSD de a ancheta "fraudarea" alegerilor din 26 mai. Jurnalista invocă alte două cazuri de comisii parlamentare eșuate ale PSD


Ramona Ursu dinamitează intenția PSD de a ancheta "fraudarea" alegerilor din 26 mai. Jurnalista invocă alte două cazuri de comisii parlamentare eșuate ale PSD

Jurnalista Ramona Ursu critică, într-un mesaj postat pe Facebook, intențiile coaliției PSD-ALDE de a forma o comisie parlamentară de anchetă care să verifice suspiciunile de fraudă la alegerile din 26 mai. 

Astfel, Ramona Ursu invocă alte două exemple de comisii girate de PSD, cea privind documentele SIPA și cea legată de presupusa fraudare a votului la alegerile prezidențiale din 2009. Ambele cazuri s-au terminat prin clasarea dosarului, căci inițiativa PSD a fost o prostie. 

Totodată, Ramona Ursu subliniază că alegerile din 26 mai au fost organzate de către Guvern, deci tot ei sunt cei care ar trebui trași la răspundere. 

Mai mult, jurnalista atrage atenția că „tot ce pregătesc ticăloșii ăștia din PSD e o mizerie” pe care vor să o facă pentru votanții lor.

 „Javrele astea din PSD și din ALDE nu vor să muncească, ci vor să facă scandal, ca să mai aibă ce le livra amărâților care i-au votat, ăia puțini câți au rămas. Scandal din care câștigă foarte bine și presa de partid, care e răsplătită cu mulți, mulți bani luați cu japca de la noi”, a spus Ramona Ursu.

Redăm postarea integrală a Ramonei Ursu:

Vă mai amintiți când PSD, ALDE și presa de propagandă urlau, în 2017, că Macovei și Danileț au furat documente din arhiva SIPA? Curgeau “dezvăluirile” în “ziare”, la Antenuțe și la RTV. Scriau la foc automat maeștrii presei românești și servitorii lor. În Parlament, au făcut rapid Comisie de anchetă pe cazul SIPA, luni la rândau a fost circ cu audieri, cu tot felul de scenarii stupide, Macovei și Danileț, dar și alții erau acuzați că-s hoți. Ce s-a întâmplat? Judecătorul Danileț a sesizat Parchetul și a cerut să verifice dacă, într-adevăr, se poate constata vreo infracțiune pe speța SIPA. Anul trecut, DIICOT a clasat dosarul și a zis că nici Danileț, nici Macovei, nici alții nu au furat nimic din arhivă și nici n-au făcut vreo altă ilegalitate. Apoi, Tudorel Toader a făcut o comisie, care timp de trei ani se ocupă cu inventarierea actelor din arhivă. Deosebit.

Dar de Comisia parlamentară de anchetă privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009 vă mai amintiți? Tot de la presa cu maeștri a pornit scandalul. Alt circ. Kovesi a fost târâtă în gunoiul penalilor din Parlament, în Comisie se vorbea despre cum arată sufrageria lui Oprea, luni de zile au ținut-o cu porcăria asta. În final, Comisia a stabilit că au existat patru infacțiuni: constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. O prostie. Parchetul General a clasat dosarul, tocmai pentru că a fost o prostie.

Tot o mizerie vor să facă și acum cu înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind “fraudarea” votului din 26 mai. Se va monta, din nou, presa de propagandă, opoziția va fi demonizată, la fel și votanții ei, ne vor livra tot felul de scenarii tâmpite și vor toca subiectul ăsta luni la rând, fix ca să aibă motiv de înjurat USR/PLUS, PNL, poate vor încerca să umble și la legislația electorală.

Tot ce pregătesc ticăloșii ăștia din PSD e o mizerie. Guvernul lor a organizat alegerile, deci dacă cineva a fraudat ceva, mai ales la modul ăsta masiv cum strigă Fifor și Olguța, atunci Dăncilă, Carmen Dan și Meleșcanu să răspundă penal. Dar n-o să se întâmple asta, pentru că nu despre asta e vorba. Ci despre cum javrele astea din PSD și din ALDE nu vor să muncească, ci vor să facă scandal, ca să mai aibă ce le livra amărâților care i-au votat, ăia puțini câți au rămas. Scandal din care câștigă foarte bine și presa de partid, care e răsplătită cu mulți, mulți bani luați cu japca de la noi”, a scris Ramona Ursu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.