Un parlamentar al lui Putin, la un pas să fie LINȘAT în Parlamentul georgian! AROGANȚA Rusiei


  • ACP
  • Jun 20, 2019 17:05
  • 2996
Un parlamentar al lui Putin, la un pas să fie LINȘAT în Parlamentul georgian! AROGANȚA Rusiei

Vineri 21 iunie, a demisionat Irakli Kobakhidze din postul de președinte al Parlamentului georgian, după ce joi seara, la Tbilisi, capitala Georgiei, peste zece mii de oameni s-au adunat în fața clădirii Parlamentului pentru a protesta furios împotriva Rusiei și pentru a cere demisia ministrului Internelor și a șefului Serviciului Securității de Stat, alături de cea a lui Kobakhidze, acum fost președinte al Parlamentului georgian.

Totul a fost declanșat de primirea unui parlamentar rus, Serghei Gavrilov, în Parlamentul georgian, pentru a ține un discurs în cadrul ședinței unei asociații parlamentare conectate la Kremlin, Adunarea Inter-Parlamentară a Ortodoxiei (IAO). Prezența acestui om al Moscovei la tribuna Parlamentului Georgiei nu putea fi suportată ușor de poporul care a suferit de curând un război și ocupație din partea Rusiei, astfel că îndată ce Gavrilov și-a început discursul, o mulțime de oameni s-a adunat în fața Parlamentului dar și a hotelului unde era cazat rusul, pentru a demonstra cu furie împotriva acestei obrăznicii a rușilor și împotriva paradei de nesimțire a oficialilor georgieni care au făcut posibilă grozăvia asta.

Demonstranții furioși au fost cu greu opriți de poliție să nu intre peste parlamentarii care îl găzduiau pe oficialul rus, ca să le ceară socoteală și ca să îl scoată cu forța pe Gavrilov din clădirea Parlamentului.

Premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, a declarat că i-a fost foarte greu să vadă un parlametar rus adresându-se georgienilor de la tribuna legislativului, fapt care le afectează direct atât imaginea Parlamentului, cât și interesul național. Premierul Bakhtadze a mai declarat și că este total de acord cu protestul popular și că va cere organizatorilor acestei ședințe parlamentare să explice care a fost motivul organizării ei – mai multe detalii AICI.

La rândul său, parlamentarul rus Serghei Gavrilov a insistat că grupuri de extremiști au întrerupt ședința, l-au insultat și au încercat să ajungă la el, din acestă cauză trebuind să părăsească incinta Parlamentului sub escorta servicului de securitate și dus în viteză la aeroport.

Și Ministerul de Externe al Rusiei a recționat, condamnând reacția georgienilor indignați care au vrut să-l arunce afară din cladirea Parlamentului pe comunistul Gavrilov – mai multe detalii AICI.

Despre modul în care încearcă serviciile de propagandă subordonate Kremlinului să atragă adepți din tările ortodoxe, folosind pentru asta spațiul confesional comun și o pretinsă legătură spirituală a unei ortodoxii subjugate total intereselor lui Putin cu restul lumii ortodoxe, se știe. Problema este că rușii nu se sfiesc să arate ce fel de ortodoxie mărturisesc ei – reprezentatul lor trimis în Georgia e membru al Dumei de Stat, Parlamentul Rusiei, tocmai din partea Partidului Comunist!

Așadar, un membru al partidului ateismului militant care a lipsit jumătate de planetă de învățătura creștină, al partidului care a trimis la moarte 100.000 de slujitori ai Bisericii și zeci de milioane de creștini ortodocși, este trimis de Kremlin să reprezinte Ortodoxia, fie ea rusă!

Așadar, georgienii au avut de suportat o dublă aroganță din partea Kremlinului – un reprezentant al Rusiei agresoare și ocupante, dar și un reprezentant al unei pretinse ortodoxii închipuite de FSB la tribuna Parlamentului lor – la care au reacționat cum era normal, cu indignare și furie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.