Deși a încercat să se trezească din lungul somn, Ciorbea a fost scos de PSD-ALDE din schema pentru un nou mandat de Avocat al Poporului. Care este numele favorit să-i ia locul


Deși a încercat să se trezească din lungul somn, Ciorbea a fost scos de PSD-ALDE din schema pentru un nou mandat de Avocat al Poporului. Care este numele favorit să-i ia locul

Se poată negocieri intense în coaliția PSD-ALDE privind funcțiile care rămân vacante, iar numirile în cadrul acestora necesită un vot în Parlament. Una din funcțiile vacante este cea de Avocat al Poporului. 

În acest sens, deși Victor Ciorbea a început să dea semne că nu e într-un somn deplin, odată cu intrarea lui Liviu Dragnea la închisoare începând să se sesizeze privitor la mai multe cazuri, acesta nu mai este luat în calcul de actuala coaliție de la putere.

Astfel, potrivit postului de televiziune Digi24, portofoliul de Avocat al Poporului va reveni partidului lui Tăriceanu, ALDE, iar numele favorit pentru ocuparea funcției este cel al fostei europarlamentare a aceleiași formațiuni politice și anume Renate Weber. Așadar, vorbim de "aceeași Mărie cu altă pălărie"

Totodată, amintim că se negociază în coaliție inclusiv susținerea unui nume în fruntea BNR, iar, la cum arată situația în acest moment, Mugur Isărescu va fi susținut pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale a României, deși PSD, cel puțin, în epoca Dragnea, a avut numai poziții critice în legătură cu acesta, orice eșec economic fiind pus în cârca BNR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.