Nesimțire: TVR e pe moarte, dar șefa instituției, alintată ”Cap de porc” de colegi, are un salariu de 46.000 de euro/ an!


Nesimțire: TVR e pe moarte, dar șefa instituției, alintată ”Cap de porc” de colegi, are un salariu de 46.000 de euro/ an!

Doina Gradea, președinte director general al televiziunii publice, are, potrivit ultimei declarații de avere, care cuprinde datele pe anul fiscal 2018, venituri salariale de peste 215.000 lei, adică puțin sub 46.000 euro/ an.

În 2017, veniturile ei salariale, inclusiv indemnizația de membru în consiliul de administrație al TVR, abia atingeau 76.000 de lei.

Gradea a devenit celebră după publicarea unei înregistrări în care o insulta pe o jurnalistă din TVR, care își permisese să o deranjeze pe Gabriela Firea cu o serie de întrebări, spunându-i ”Cap de porc”. Insulta s-a întors împotriva lui Gradea, care a ajuns să fie astfel denumită în interiorul instituției.

Ulterior, scandalurile s-au ținut lanț, iar marți un grup de șase din cei 13 membri ai Consiliului de Administrație al TVR i-au cerut demisia.

”După o lungă serie de scandaluri, cum ar fi eșecurile repetate de la Eurovision 2018 și 2019 sau modul în care a fost întreruptă emisiunea Starea Nației, managementul Televiziunii publice a mai bifat unul chiar în aceste zile. Nici până la acest moment TVR nu a semnat pentru drepturile de transmisie ale Festivalului George Enescu, în condițiile în care organizatorii Festivalului au anunțat deja transmiterea acestuia de către un alt post de televiziune din România.

La insistențele unor membri ai CA, în ședința de luni, 24.06.2019, ni s-au prezentat niște explicații din care a rezultat că echipa de negociere mandatată de conducerea TVR a oferit Festivalului George Enescu doar unul din cele doua care de transmisie HD precum și alte condiții de neînțeles (…)Având în vedere și acest ultim scandal, considerăm că este imperios necesar ca activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a activității SRTv, comisie constituită în data de 20 februarie 2019 prin vot al plenului Parlamentului României, să demareze de urgență. Așa cum am precizat și într-o scrisoare adresată Comisiei de Cultură în urmă cu o săptămână, această Comisie ar trebui să își extindă mandatul pentru a cuprinde și analiza modului în care TVR și-a îndeplinit misiunea publică pe perioada campaniei electorale pentru Parlamentul European, precum și, iată, noua situație legată de Festivalul George Enescu.

Până când o astfel de Comisie să identifice cele mai bune soluții pentru remedierea problemelor sesizate de noi încă din vara anului 2018 și pentru redresarea Televiziunii publice, reiterăm ideea că o soluție imediată și de bun simț ar fi demisia Președintelui Director General, doamna Doina Gradea”, se arată în scrisoarea semnată de Liviu Brătescu, Monica Ghiurco, Nagy Debreczeni Hajnalka,  Sorin Ilieșiu și Dan Lazea, toți fiind membri ai C.A. al TVR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.