Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European. Vrea al doilea mandat de președinte al României


Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European. Vrea al doilea mandat de președinte al României

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat sâmbătă la Sibiu că nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European. Mai mult, acesta a declarat că este președintele României și vrea să rămână în continuare, într-un nou mandat. 

”Domnul deputat Ovidiu Gant in laudatio pentru care i-am mulțumit a menționat că sunt persoane importante în țară și în Europa care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană și vreau să spun aici, acum, public. Eu sunt Președintele României și vreau să rămân Președintele României și nu al Consiliului European pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut și sunt dispus să rămân implicat”, a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.