Elanul Vioricăi, tăiat de un sondaj de ultimă oră. PSD, prăbușire fără precedent în cazul alegerilor parlamentare


Elanul Vioricăi, tăiat de un sondaj de ultimă oră. PSD, prăbușire fără precedent în cazul alegerilor parlamentare

Potrivit unui sondaj IMAS comandat de USR în luna iunie, PSD ar obține sub 20% la alegerile parlamentare, iar PNL 27,5%, un scor similar cu cel de la alegerile europarlamentare din 26 mai. USR și PLUS ar avea împreună un scor de 25,2%. 

De remarcat este că sondajul dă ALDE, partidul lui Tăriceanu, la un scor de 8,5%, deși la alegerile europarlamentare a obținut rușinosul rezultat de 4%. PMP nu ar trece pragul de 5% necesar intrării în Parlament, în timp ce UDMR ar reuși, conform sondajului prezentat de g4media.ro

IMAS Iunie 2019 – Alegeri Parlament România

PNL – 27,5%
PSD – 18,9%
USR – 17,6%
Pro Romania – 9,8%
ALDE – 8,5%
PLUS – 7,6%
PMP – 3,7%
UDMR – 2,5%
DEMOS – 0,2%
Alt partid – 3,6%

La alegerile europarlamentare din 26 mai, rezulatetele au fost următoarele: PNL - 27%, PSD - 22,5%, Alianța USR PLUS - 22,4%, Pro România - 6,6%, PMP – 5,7% și UDMR – 5,4%. ALDE a obținut doar 4% din voturi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.