Cristina Tarcea o pune la zid pe Lia Savonea. Apucăturile dictatoriale ale șefei CSM

Cristina Tarcea o pune la zid pe Lia Savonea. Apucăturile dictatoriale ale șefei CSM

Președintele ÎCCJ Cristina Tarcea declară că șefa CSM Lia Savonea „tânjește” de mult la revocarea conducerii instanței supreme pentru a numi în loc persoane care-i sunt slugarnice, potrivit Digi24. Cristina Tarcea a făcut aceste precizări în replică la anunţul Liei Savonea.

De altfel, ziare.com informează că mai mulți magistrați apropiați de șefa CSM, Lia Savonea, sunt în cărți pentru a promova la Înalta Curte. Este vorba, inclusiv, despre mai mulți șefi din instanțe care în luna martie au condamnat protestele magistraților din instanțe, generate de adoptarea celebrei OUG 7/2019. (citiți mai multe detalii AICI)

Doamna Savonea are încredere în opiniile juridice ale domnilor Stan și Deliorga. Eu am încredere în experienţa în drept a judecătorilor Morar și Pivniceru.

Doamna Savonea tânjește de mult la revocarea conducerii ICCJ pentru a numi în loc persoane mai puțin predispuse la independență față de dânsa.

Cât despre Inspecţia Judiciară, tocmai CSM a constatat recent o acțiune disciplinară lovită de nulitate absolută faţă de mine, adică abuzivă. 

Realitatea este că până în septembrie am drept de vot în CSM, vot pe care nu-l poate controla și de care vrea să scape", a transmis Cristina Tarcea.

Lia Savonea a declarat că va convoca Secția pentru judecători a Consiliului pentru a stabili responsabilitatea conducerii instanței supreme și, probabil, va fi dispus un control al Inspecției Judiciare, în urma deciziei CCR privind completele specializate de la ÎCCJ.

Am în vedere că Înalta Curte de Casație și Justiție este situată în vârful ierarhiei instanțelor din România, iar conduita managerială a instanței supreme trebuie să o raportăm la un nivel de exigență și rigoare ridicate”, a mai spus Savonea.

Amintim că CCR a admis sesizarea cu privire la conflictul dintre Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie. Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi „pentru” și 4 „împotrivă”, din totalul de nouă judecători ai Curții Constituționale.