LISTA NEAGRĂ a Vioricăi: gazatoarea Carmen Dan și Daea, primii în topul remaniabililor. Ce alte nume grele riscă mazilirea EXCLUSIV


LISTA NEAGRĂ a Vioricăi: gazatoarea Carmen Dan și Daea, primii în topul remaniabililor. Ce alte nume grele riscă mazilirea EXCLUSIV

În pofida demarării evaluării ministeriale, activitate anunțată de premierul Viorica Dăncilă, la finalul săptămânii trecute, conducerea PSD a decis deja, potrivit surselor Podul.ro, încă de dinaintea Congresului, remanierea a două nume grele din Guvern: Carmen Dan (Interne) și Petre Daea (Agricultură), foști colaboratori apropiați ai infractorului condamnat Liviu Dragnea, mișcare care se vrea un exercițiu de primenire a imaginii PSD, prăbușit sub 20%.

Acestora li s-ar putea adăuga Răzvan Cuc (Transporturi), căruia baronul Marian ”Portofel” Oprișan (și nu numai) îi solicită debarcarea, în termeni vehemenți, încă din epoca Dragnea. Întrebat recent dacă va fi schimbat din Guvern, Cuc nu a infirmat deloc o astfel de posibilitate, adăugând că nu se ține de scaun.

O serie de voci cer și remanierea Ecaterinei ”Abramburica” Andronescu (Educație), invocând faptul că partidul trebuie să vină cu fețe noi – Andronescu (o mare gropară a educației românești) este la cârma ministerului pentru a patra oară și are mulți inamici în cadrul PSD București, printre care Gabriela Firea, șefa organizației. De notat și că Andronescu a fost cel mai puțin votat lider al PSD care a candidat la recentul Congres. Dacă Dăncilă va alege să o mențină pe Abramburica în Guvern, o va face doar pentru a nu da satisfacție taberei Gabriela Firea-Paul Stanescu.

Interesant este și dacă mai vechiul meci dintre Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor este în cărți pentru o candidatură la Cotroceni – și vicepremierul Daniel Suciu (Dezvoltare) se va solda cu urmări guvernamentale pentru acesta din urmă, care, potrivit surselor citate, riscă să-și piardă fie poziția de vicepremier, fie ministerul. O serie de contre au avut loc, săptămâna trecută, între Dăncilă și Ana Birchall (Justiție), în legătură cu activitatea controversatei Secții Speciale pentru investigarea magistraților, iar cele două nu și-au mai vorbit de atunci.  

Baronii PSD vor și remanierea miniștrilor ALDE Teodor Meleșcanu (Externe) și Anton Anton (Energie). Potrivit surselor citate, deși până acum Tăriceanu a refuzat orice debarcare a miniștrilor ALDE, șeful Senatului derulează în prezent negocieri punctuale privind primirea altor două ministere. De notat că relațiile PSD-ALDE se răcesc de la o zi la alta în condițiile în care Dăncilă nu-l vrea pe Tăriceanu (poreclit ”4%”) în postura de prezidențiabil al alianței, doar că, vorba proverbului, câinele nu pleacă de la măcelărie.

Pe lângă aceste aspecte, Dăncilă intenționează să-l zboare de la Palatul Victoria și pe controversatul Ilie Mario Rafael, pe care Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea i l-au impus în poziția de consilier personal pe probleme sociale, pentru a o spiona și pentru a-l răsplăti pentru obediența absolută.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.