VIDEO "Abramburica" s-a "dăncilizat". Andronescu a gafat inventând un județ


VIDEO "Abramburica" s-a "dăncilizat". Andronescu a gafat inventând un județ

Ministrul Educației, Ecaternia Andronescu, a făcut o gafă de proporții duminică, la Alexandria, unde se desfășoară Conferința Extraordinară de Alegeri a Organizației Județene Teleorman a PSD.

Ea a spus în discursul său „județul Alexandria”, în loc de județul Teleorman, Alexandria fiind reședința de județ. 

Partidul Social Democrat (PSD) a organizat, în Alexandria, Conferința Extraordinară de Alegeri a Organizației Județene Teleorman a PSD, la Universitatea Valahia.

La eveniment s-a aflat premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, conform unui comunicat transmis de social-democrați. 

Pe lângă aceștia, și-au făcut apariția și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și ministrul de Interne, Carmen Dan, care nu erau anunțați.

O astfel de gafă a mai fost făcută și de Viorica Dăncilă, în mai, când se alfa la o conferință în județul Suceava și a spus că se află în Hunedoara.

Urmăriți video în cele ce urmează (sursa: Liber in Teleorman): 



Jurnalista Carmen Dumitrescu de la Liber în Teleorman a sancționat gafa ministrului de Educație într-o postare pe Facebook, unde spune că „românii de pretutindeni trebuie să știe că modelul Teleorman e unul dezirabil, în caz că se gândesc să se întoarcă în țară, iar elevii trebuie să înțeleagă că nu e obligatoriu ca ministrul Educației să știe diferența dintre oraș și județ”.

Redăm postarea jurnalistei:

Din conferința PSD Teleorman de azi am aflat de la Natalia Intotero faptul că Teleormanul e un model pentru întreaga țară și de la Ecaterina Andronescu faptul că județul în care locuiesc de zece ani se numește Alexandria, nu Teleorman. Mi se pare normal! Românii de pretutindeni trebuie să știe că modelul Teleorman e unul dezirabil, în caz că se gândesc să se întoarcă în țară, iar elevii trebuie să înțeleagă că nu e obligatoriu ca ministrul Educației să știe diferența dintre oraș și județ.
A! Și de la vicepreședintele Consiliului județean Teleorman am aflat că PSD se numește Partidul Socialist!”, a scris jurnalista.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.