Teodorovici vrea să ajute PSD la alegerile locale prin eliminarea gratuității pe tren pentru studenți. Semnalul de alarmă al unei senatoare


Teodorovici vrea să ajute PSD la alegerile locale prin eliminarea gratuității pe tren pentru studenți. Semnalul de alarmă al unei senatoare

Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, atrage atenția asupra faptului că rectificarea bugetară anunțată de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind limitarea bletelor CFR gratuite pentru studenți este, de fapt, o măsură prin care Guvernul „vrea să îi ardă la buzunare pe tinerii care au votat masiv anti-PSD”. 

Astfel, Nicoleta Pauliuc subliniază că prin această limitare, PSD are un alt scop, decât cel economic, mai exact, social-democrații își doresc să obțină avantaje electorale. 

Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale de anul viitor. Puțini dintre aceștia se vor deplasa la vot, din centrele universitare către localitățile de domiciliu, pe banii lor. Iată cum PSD se pregătește să obțină avantaje electorale, îngrădind mobilitatea tinerilor care s-au prezentat la vot pentru a sancționa actuala putere”, a scris senatoarea PNL.

Redăm postarea integrală a Nicoletei Pauliuc:

Puterea vrea să îi ardă la buzunare pe tinerii care au votat masiv anti-PSD

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că, la rectificarea bugetară, PSD ia în calcul reducerea biletelor CFR gratuite pentru studenți. Banii astfel economisiți la buget sunt o picătură într-un ocean, dacă ne raportăm la potopul de pomeni electorale anunțate de principalul partid de guvernământ pentru a se salva în 2020. Este clar că măsura reducerii biletelor CFR este una represivă – că puterea vrea să îi ardă la buzunare pe tinerii care au votat masiv anti-PSD.

La alegerile din 26 mai, peste 240.000 de cetățeni, dintre care mulți studenți, au votat în București pe liste suplimentare. Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale de anul viitor. Puțini dintre aceștia se vor deplasa la vot, din centrele universitare către localitățile de domiciliu, pe banii lor. Iată cum PSD se pregătește să obțină avantaje electorale, îngrădind mobilitatea tinerilor care s-au prezentat la vot pentru a sancționa actuala putere.

Măsura restrângerii gratuității CFR pentru studenți este cu atât mai îngrijorătoare cu cât numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat este în scădere (în acest an, 3 din 5 tineri care au terminat liceul au promovat examenul de bacalaureat), iar numărul celor care pleacă în străinătate, la studii sau la muncă, după absolvirea liceului a crescut alarmant.

Ce urmează să mai facă PSD? Oare se vor atinge și de bursele studenților?”, a transmis Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.