Raluca Turcan o torpilează pe Ecaterina Andronescu pentru "dezastrul criminal" creat în educație. Liberala solicită ca "Abramburica" să fie dată afară din Guvern


Raluca Turcan o torpilează pe Ecaterina Andronescu pentru "dezastrul criminal" creat în educație. Liberala solicită ca "Abramburica" să fie dată afară din Guvern

Liderul deputaților liberali Raluca Turcan o torpilează pe Ecaterina Andronescu pentru dezastrul pe care l-a creat în sistemul de educație, situație care înseamnă, de fapt, "șanse spulberate, destine ratate din cauza incapacității unor oameni de a lua decizii radicale, dar necesare ca aerul".

Pe cale de consecință, liberala solicită demisia Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al Educației sau demiterea acesteia.

Redăm postarea Ralucăi Turcan:

"Bilanț rușinos al Ecaterinei Andronescu care a făcut o prezentare cu cifre înșiruite ce nu ies la socoteală dacă sunt raportate la promisiunile de la începutul mandatului! Pe fond, fiecare eșec al ministrului Educației înseamnă șanse spulberate, destine ratate din cauza incapacității unor oameni de a lua decizii radicale, dar necesare ca aerul:

• Formarea inițială, evaluarea continuă și motivarea profesorilor să facă performanță;
• Consiliere școlară de CALITATE pentru cel mai potrivit parcurs educational;
• Manuale școlare LA TIMP și DE CALITATE;
• Generalizarea programului ”Școala după Școală” și a celui de ”Alimentație diversificată” pentru fiecare elev;
• Finanțarea corectă a educației și sprijinirea autorităților locale să facă investiții în școală;
• Consolidarea învățământului profesional;
• Depolitizarea REALĂ și eficientizarea învățământului românesc;

Pe fond, Ecaterina Andronescu NU este interesată de îmbunătățirea sistemului educațional, ci doar de statisticile de la final de an pentru a se menține în funcție. Tocmai de aceea, soluțiile propuse de actualul ministru sunt greșite:

• În loc să îmbunătățească predarea la clasă și condițiile din școală - propune teste grilă mai ușoare;
• În loc să aducă profesori bine pregătiți, să finanțeze școala și programe care să prevină abandonul școlar - vrea să schimbe legea;
• În loc să ajute școlile cu promovabilitate redusă la Bacalaureat - le transformă în orice altceva, numai să dea bine în statistici.

DEZASTRU criminal în educație care se răsfrânge asupra întregii noastre societăți!", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.