Nicolae Moga și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne


Nicolae Moga și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne

Nicolae Moga și-a dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne deși se afla în acest post de șase zile. Demisia vine pe fondul tragediei petrecute la Caracal. Senatorul PSD a precizat că a luat decizia de a pleca din fruntea MAI pentru a salva imaginea instituției. 

"În urma unei discuții pe care am avut-o cu primul ministru, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituții în urma activității deficitare a unor angajați ai săi care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru MAI.

În cele 6 zile în care am condus MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minsiter că vor reuși să ducă la bun sfârșit munca pe care am început-o împreună și le mulțumesc pentru colaborare. Îi mulțumesc doamnei prim-ministru pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor", a declarat Moga. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.