Kovesi, în cursa către șefia Parchetului European. Bohnert a fost numit în funcția de Procuror Național Financiar


Kovesi, în cursa către șefia Parchetului European. Bohnert a fost numit în funcția de Procuror Național Financiar

Youssef Badr, purtătorul de cuvând al Ministerului Francez al Justiției, a anunțat marți pe Twitter că Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, a fost numit la șefia Parchetului Național Financiar, echivalentul francez al DNA.

CITIȚI ȘI: RFI: Kovesi rămâne singură în cursa spre șefia Parchetului European. Candidatul francez va fi numit în altă funcție

 ”Jean-Francois Bohnert a fost numit în funcția de Procuror Național Financiar (PNF). Decizia tocmai a fost publicată”, a anunțat pe Twitter Youssef Badr.

"Jean-Francois Bohnert est proposé au poste de Procureur National financier (PNF). La transparence vient de tomber", este varianta în franceză a anunțului lui Badr. 

Amintim că în data de 12 iulie, RFI a scris că procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului Financiar Francez. Bohnert a fost audiat pentru acest post în data de 11 iunie. 

Totodată, subliniem faptul că Parlamentul European și-a reafirmat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi pentru a obține funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

CONSULTAȚI ȘI: Susținere imensă pentru Kovesi: Macron l-a anunțat pe Iohannis că va retrage candidatura lui Bohnert

Mai mult, Administrația Prezidențială a transmis pe 19 iulie printr-un comunicat că președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o convorbire telefonică cu președintele României Klaus Iohannis în care l-a informat că va retrage candidatura lui Bohnert din cursa către șefia Parchetului European și o va susține pe Kovesi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.