Expert în securitate națională: Singura relație strategică a României e cea cu SUA! Franța și Germania cedează bucăți din Europa rușilor!


Expert în securitate națională: Singura relație strategică a României e cea cu SUA! Franța și Germania cedează bucăți din Europa rușilor!

Expertul în securitate națională Iulian Fota atrage atenția asupra importanței întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Donald Trump.

Concret, Iulian Fota punctează că relația cu SUA a rămas singura strategică pentru România în timp ce Franța și Germania, în superficialitatea lor, cedează bucăți din Europa rușilor. 

Totodată, fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională spune că nici nu mai contează agenda întâlnirii lui Iohannis cu Trump la cum a arătat politica externă a României în ultimii ani. 

Redăm analiza lui Iulian Fota:

"Vizita în SUA a Președintelui României este importantă pentru că Washingtonul este singurul care mai are ureche și pentru problemele noastre de securitate, încercând să ne apere și pe noi . În rest, pentru a-și salva iluzia grandorii, în superficialitatea lor, Franța și Germania, când la concurență, când împreună, cedează bucăți din Europa rușilor, italienii își finanțează politica internă din banii Moscovei, iar britanicii se sinucid prin Brexit. Singura relație, cât de cât strategică, pe care o mai avem este cea cu SUA, de aceea este bine să vedem că funcționează dialogul la nivel înalt. Nici nu mai contează agenda discuțiilor, România neavând oricum agendă de politică externă. Pentru că partidele politice nu au o astfel de agendă, iar statul nu îndrăznește să propună una. Îi e mai comod așa. Face fiecare ce poate", subliniază Iulian Fota. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.