EXCLUSIV Mihai Tudose șterge pe jos cu Tăriceanu și ALDE: Orice logodnă, înfrățire, alianță este ABSURDĂ și ireală! Dacă ieși din SPITAL nu o iei la fugă!


EXCLUSIV Mihai Tudose șterge pe jos cu Tăriceanu și ALDE: Orice logodnă, înfrățire, alianță este ABSURDĂ și ireală! Dacă ieși din SPITAL nu o iei la fugă!

Fostul premier Mihai Tudose face bășcălie crâncenă de Călin Popescu-Tăriceanu, direct din concediu și în exclusivitate pentru Podul.ro, transmițându-i că  ”orice discuție despre o eventuală logodnă, înfrățire, mezalianță sau alianță cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE este absurdă și ireală, total neserioasă”, un astfel de proiect nefiind fezabil nici după o eventuală ieșire a ALDE de la guvernare.

”Ce-i graba asta cu alianța? Nu ieșim din spital și ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă și cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu și ALDE să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire... ALDE are nevoie de liniște, de strângerea rândurilor și de noi alegeri. Vin alegeri acum, curând, și cred că ALDE are șansa să demonstreze pe cont propriu dacă ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare, când n-a reușit să ajungă la 5%, a fost sau nu un accident. Haideți să vedem dacă a fost un accident! După aia, mai vorbim, vedem ce și cum”, a spus Tudose, care, așa cum veți vedea din cele ce urmează, nu-l suspectează deloc de sinceritate pe Tăriceanu, dimpotrivă.

Nu în ultimul rând, Mihai Tudose dezvăluie adevăratele motive pentru care Tăriceanu își regizează, zilele astea, nemulțumirile referitoare la guvernarea PSD-ALDE, și amintește un detaliu deloc periferic: ”De reținut și că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea și de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanță mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos și bine”.

Vă amintim că, recent, Daniel Constantin – lider al Pro România, fost vicepremier – l-a catalogat pe Tăriceanu drept ”rebut politic”.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, declarațiile ex-premierului Mihai Tudose.

”În momentul actual, orice discuție despre o eventuală logodnă, înfrățire, mezalianță sau alianță cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE este absurdă și ireală, total neserioasă – îi reamintesc domnului Tăriceanu că ALDE e la putere, la guvernare.

Dacă ALDE chiar va ieși de la guvernare, deși n-aș paria pe asta, nu va ieși – hai să fim serioși – fiindcă, vezi Doamne, nu-i mai place lui Tăriceanu cum se guvernează alături de Viorica Dăncilă și PSD. Vă asigur eu că dacă PSD i-ar fi susținut candidatura la Cotroceni, domnul Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată și e ruptă din cer. Acum însă, fiindcă PSD nu-i susține candidatura, domnul Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă.

De reținut și că nu domnul Tăriceanu s-a dezis de Liviu Dragnea și de toate pe care le-a făcut acesta, ci Liviu Dragnea a fost nevoit să plece într-o vacanță mai lungă. În vremea domnului Dragnea, domnul Tăriceanu nu credea că guvernarea PSD-ALDE era impotentă, toate mergeau frumos și bine.

Personal, cred că o discuție – repet: discuție – cu Tăriceanu și ALDE poate avea loc doar dacă se întâmplă ieșirea de la guvernare, în legătură cu care am, v-am spus, o serie de dubii legitime.

Dacă ALDE va ajunge pe bune în opoziție, atunci cred că este firesc ca forțele din opoziție să poarte discuții: când depunem moțiune de cenzură, când redactăm moțiune simplă, ce proiecte legislative pot fi sau nu susținute ș.a.m.d.. Dar discuțiile acestea nu înseamnă că facem o alianță – opoziția colaborează, într-o formă sau alta, în orice democrație.

Cred că, dacă ar veni în opoziție – datorită cauzelor pe care le cunoaștem și care sunt de ordinul evidenței, nu datorită pretextelor invocate de domnul Tăriceanu –, cei de la ALDE ar trebui să se mai odihnească, să cugete, să se mai liniștească un pic, nu să dea în trap așa, fără tihnă, după o nouă alianță. Nu ieșim din spital și ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă și cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu și ALDE să se mai odihnească un pic, să-și vină în fire...

Ce-i graba asta cu alianța? ALDE are nevoie de liniște, de strângerea rândurilor și de noi alegeri. Vin alegeri acum, curând, și cred că ALDE are șansa să demonstreze pe cont propriu dacă ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare, când n-a reușit să ajungă la 5%, a fost sau nu un accident.

Haideți să vedem dacă a fost un accident! După aia, mai vorbim, vedem ce și cum. Una peste alta, vom analiza toate oportunitățile, cu sau fără ghilimele”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.